κατάλογοςΤη δυνατότητα να ενταχθούν, είτε εκ νέου είτε για πρώτη φορά, στο Πρόγραμμα παροχής επισιτιστικής βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης, έχουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους από τις 3/9 έως τις 28/9 (εκτός από τις 11/9) και ώρες 9.00-12.00 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, επί της οδού Στενημάχου 16, στη Θέρμη.

Κατάλογος  δικαιολογητικών :

1) Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
5) Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων και σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Ως οικονομικό έτος αναφοράς των κριτηρίων επιλογής των ωφελουμένων ορίζεται το 2018, λαμβάνονται δηλαδή υπόψη οι φετινές φορολογικές δηλώσεις που αφορούν στη χρήση του 2017.
6) Στην περίπτωση που ο αιτών συνοικεί με ενήλικα πρόσωπα που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση θα προσκομίζει επιπλέον: α) εκκαθαριστικό σημείωμα και Ε1 των συνοικούντων προσώπων β) βεβαίωση εγγραφής τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
7) Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών.
8) Σε περίπτωση που ο αιτών φιλοξενεί η’ φιλοξενείται από γονείς, αδέρφια, παιδιά κ.λ.π. κατατίθενται και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά αυτών.
9) Μία μικρή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου του αιτούντος.

Δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψηφίου-δυνητικού δικαιούχου:

1) Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
2) Βιβλιάριο απορίας, θεωρημένο από αρμόδια υπηρεσία Ο.Τ.Α. β’ ή α’ βαθμού.
3) Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
4) Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
5) Αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης κοινωνικής έρευνας από αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, με την οποία μπορεί να διαπιστωθεί η κοινωνική κατάσταση, οι συνθήκες και οι δυσχέρειες διαβίωσης του ατόμου ή της οικογένειας (διάσταση, μονογονεϊκότητα, πολυτεκνία, αδυναμία εξυπηρέτησης, κλπ).
6) Ενοικιοστάσιο (μισθωτήριο) συμβόλαιο, στην περίπτωση που ενοικιάζει σπίτι.
7) Βεβαίωση δανείου πρώτης κατοικίας.
8) Εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης)
9) Σε περίπτωση που το μοναχικό άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της αιτήτριας οικογένειας λαμβάνει οποιοδήποτε βοήθημα ή/και σύνταξη ή/και άλλη κρατική παροχή, σχετική βεβαίωση λήψης.
10) Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση.

Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ μέσω ΚΕΑ δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Τα όποια δικαιολογητικά των δικαιούχων, θα συγκεντρώνονται και θα αξιολογούνται από την Κοινωνική Λειτουργό / Συντονίστρια της Δομής και από τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης της Δομής, όπως απαιτείται από τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων και όπως αρμόζει στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διατήρηση της ανωνυμίας. Τα δικαιολογητικά των δικαιούχων θα επανεξετάζονται κάθε χρόνο.

Φάκελοι με ελλειπή δικαιολογητικά δε θα γίνονται αποδεκτοί.
Η Κοινωνική Λειτουργός, κατά περίπτωση, μπορεί να πραγματοποιεί κατ’ οίκον Κοινωνική Έρευνα για περαιτέρω διερεύνηση των κοινωνικών αναγκών ατόμου – οικογένειας.
Η απόκρυψη στοιχείων η΄ η δήλωση ψευδών στοιχείων συνιστά λόγω απόρριψης από το Πρόγραμμα.

Για κάθε διευκρίνηση/πρόσθετη πληροφορία τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θέρμης, με συντονίστρια την κα Κοτζαμπασάκου Σοφία – Κοινωνική Λειτουργό, είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα – Παρασκευή 7.00 – 15.00. Τηλ. Επικοινωνίας 2310466691


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο