ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Mε την απόφαση με αριθ. πρωτ. οικ. 343783(2618)/02.07.2020 της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλας Πατουλίδου κυρώθηκε ο Β’ Αναδασμός του αγροκτήματος Βασιλικών του Δήμου Θέρμης (ΦΕΚ 2834 Β’/13.07.2020).
Έκτοτε ακολούθησε μία επίπονη προσπάθεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταγραφής – καταχώρισης των δεδομένων του αναδασμού στην κτηματολογική βάση των ακινήτων που τηρείται στο Υποκατάστημα Καλαμαριάς του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, ώστε να αποδοθούν νέα ΚΑΕΚ στα τεμάχια του αναδασμού.
Προς τον σκοπό αυτό, υπήρξε διαρκής, στενή συνεργασία μεταξύ της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θέρμης, της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας, της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» και του αναδόχου εκπόνησης της μελέτης «Μελέτη Β’ Αναδασμού Αγροκτήματος Βασιλικών της Δ.Ε. Βασιλικών του Δήμου Θέρμης και ΜΠΕ έργων αναδασμού». Προκειμένου, μάλιστα, να ολοκληρωθεί η διαδικασία στον συντομότερο δυνατό χρόνο, ο Δήμος Θέρμης ανέθεσε σε ιδιώτες μηχανικούς νέα σύμβαση παροχής τεχνικών υπηρεσιών για τη διεκπεραίωση της εργασίας αυτής.


Χρειάστηκε περίπου ενάμισι χρόνος για την απόδοση των ΚΑΕΚ στα νέα αγροτεμάχια. Έτσι, σήμερα, για κάθε τεμάχιο υπάρχει αντίστοιχο ΚΑΕΚ και με τους τίτλους ιδιοκτησίας που θα δοθούν θα μπορεί ο κάθε ιδιώτης να μεταγράφει το ακίνητό του στο Εθνικό Κτηματολόγιο (Υποκατάστημα Καλαμαριάς του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης), ώστε να καθίσταται απόλυτα κύριος αυτού.
Η έναρξη της παράδοσης των τίτλων ιδιοκτησίας στους δικαιούχους θα γίνει με εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα των Βασιλικών, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, από 11:30 έως 15:00. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή εξουσιοδότηση από τον δικαιούχο του ακινήτου.
Παρόντες θα είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης της ΜΕ Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θέρμης, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχοι και στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας.
Όσοι δεν μπορέσουν να παραλάβουν τους τίτλους ιδιοκτησίας στις 29 Μαΐου 2022, θα μπορούν να προσέλθουν πέντε ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, 8:00-14:00, στο Κοινοτικό Κατάστημα Βασιλικών.
Έπειτα από αυτήν την ημερομηνία, η απονομή των τίτλων, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, δηλαδή από 6 έως 17 Ιουνίου 2022, εργάσιμες ημέρες και ώρες, θα γίνεται μόνον από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στο Δημαρχείο, οδός Δημοκρατίας 1 & Β. Ταβάκη, στη Θέρμη,.
Στη συνέχεια, όσοι δικαιούχοι δεν θα έχουν παραλάβει τους τίτλους ιδιοκτησίας τους θα μπορούν να το κάνουν από την αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (στο νέο κτίριο της Περιφέρειας, οδός 26ης Οκτωβρίου 64, περιοχή Σφαγείων).


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο