κατάλογοςΠροβλήματα στην υδροδότηση τεσσάρων οικισμών του δήμου Θέρμης παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τους οικισμούς Λακκιά, Μονοπήγαδο, Άγιος Αντώνιος και Περιστερά. Οι υπηρεσίες του δήμου κινητοποιήθηκαν αμέσως προκειμένου να επιλύσουν τα προβλήματα και να αποκαταστήσουν την υδροδότηση.
Ειδικότερα, το πρόβλημα στη Λακκιά οφείλεται στην υπεράντληση νερού και προέκυψε λόγω της πτώσης του υδροφόρου ορίζοντα στη γεώτρηση από την οποία υδρεύεται ο οικισμός. Πρόκειται για φαινόμενο το οποίο συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις γεωτρήσεις κατά τους θερινούς μήνες. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θέρμης (ΔΕΥΑΘ) Παναγιώτης Πονερίδης αμέσως παρενέβησαν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΘ και αποκατέστησαν σταδιακά την υδροδότηση έπειτα από μετακίνηση του υποβρύχιου συγκροτήματος σε μεγαλύτερο –κατά 21 μέτρα- βάθος.
Σε παρόμοια αιτία (υπεράντληση και υποχώρηση του υδροφόρου ορίζοντα) οφείλονται τα προβλήματα υδροδότησης τα οποία παρουσιάστηκαν στους οικισμούς Μονοπήγαδο και Άγιος Αντώνιος οι οποίοι υδροδοτούνται από την γεώτρηση του Αη Γιάννη. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτής της γεώτρησης δεν υπήρχε η δυνατότητα περαιτέρω βύθισης του υποβρύχιου συγκροτήματος. Για το λόγο αυτό κινήθηκε αμέσως, ως κατεπείγουσα, η διαδικασία διάνοιξης νέας γεώτρησης η  οποία θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες. Προσωρινά έγιναν κάποιες εργασίες καθαρισμού στην υπάρχουσα γεώτρηση. Για το διάστημα αυτό το Μονοπήγαδο υδροδοτείται με πόσιμο νερό το οποίο μεταφέρεται με υδροφόρες στη δεξαμενή του οικισμού ενώ ο Άγιος Αντώνιος υδροδοτείται μέσω του αντλιοστασίου της Αγίας Παρασκευής (πρώην Συνδέσμου). Το πρόβλημα της υδροδότησης στον οικισμό προβλέπεται να έχει λυθεί μέχρι το Σάββατο.
Προβλήματα υδροδότησης παρατηρήθηκαν για μια μέρα και στον οικισμό της Περιστεράς. Προέκυψαν από βλάβη την οποία προκάλεσε η ΔΕΗ αλλά αποκαταστάθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο