ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Στην αγορά απινιδωτή για τις ανάγκες της Κοινότητας Σουρωτής προχώρησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Θωμάς Ασλάνης. Για την ασφαλή χρήση του έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα στην οποία συμμετέχουν και γιατροί, ενώ θα υπάρξει σχετική εκπαίδευση από διασώστες του ΕΚΑΒ σε κατοίκους της Σουρωτής, ώστε να υπάρχει κάλυψη βοήθειας, όλες τις ώρες, ολόκληρο το χρόνο. Την ομάδα η οποία έχει την ευθύνη για τη χρήση του απινιδωτή συγκροτούν οι: Δρ. Ηλίας Αγγελής (καρδιοχειρουργός), Γιάννης Αλεξίου (καρδιοχειρουργός), Δέσποινα Ασλάνη (γενική ιατρός), Νεκτάριος Αφθονίδης (καρδιολόγος), Γιάννης Ιακώβου (πυρηνικός ιατρός), Δημήτρης Καλαϊτζίδης (γενικός ιατρός), Παναγιώτης Κυριακίδης (νευρολόγος), Δέσποινα Λόλα (χειρουργός ορθοπεδικός), Λένα Μάνου (νεφρολόγος), Γιάννης Τσανάκας (καθηγητής πνευμονολόγος), Χαράλαμπος Φρόνης (χειρουργός), Γιώργος Καραπαναγιωτίδης (καρδιοχειρουργός), Δήμητρα Σταμάτη (ογκολόγος), Μάριος Κατσούναρος (παθολόγος), Στέργιος Μαρουλης (ουρολόγος), Στέλλα Σπάργια (ΩΡΛ). Επίσης οι φαρμακοποιοί Βασίλης Βασιλειάδης και Σμαράγδα Πασχαλίδου.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκροτηθεί και ομάδα εθελοντών οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, ώστε να υπάρχει κάλυψη βοήθειας προς τους κατοίκους, κάθε στιγμή.

Ο απινιδωτης είναι ένα σύγχρονο φορητό ιατρικό μηχάνημα, πλήρως αυτοματοποιημένο και εύκολο στη χρήση, ώστε με ελάχιστη εκπαίδευση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης. Θα τοποθετηθεί στην είσοδο της Κοινότητας ώστε να είναι διαθέσιμο όλο το 24ωρο.

Ο προέδρος της Κοινότητας Σουρωτής Θωμάς Ασλάνης σε δηλώσεις του σημειώνει πως “άμεση φροντίδα και μέριμνα του Τοπικού Συμβουλίου είναι να εξασφαλίσει, όχι μόνο ένα καλό επίπεδο καθημερινότητας, αλλά και τις υπηρεσίες υγείας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και γι’αυτό θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις”. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους εντάχθηκαν στην ομάδα υποστήριξης καθώς και τους εθελοντές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο