rema kalhΜε στόχο την έγκαιρη πρόληψη πλημμυρών του επερχόμενου χειμώνα, την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση της αισθητικής των χώρων, η Αντιδημαρχία Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας προχωρά τους τελευταίους μήνες σε συντονισμένες παρεμβάσεις καθαρισμού και συντήρησης ρεμάτων του Δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα, συνεργεία του τμήματος Αυτεπιστασίας , έχουν ριχθεί κυριολεκτικά στη «μάχη» της αντιπλημμυρικής θωράκισης όλων των οικισμών του Δήμου μας.  Έγκαιρα και με  συντονισμένες  προσπάθειες πραγματοποιούν   καθαρισμούς των ρεμάτων,  «έργο πολύ χρήσιμο ώστε με τις βροχές του χειμώνα να μην δημιουργηθούν προβλήματα» τονίζει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Μουστάκας.

Ειδικότερα, την εβδομάδα που διανύουμε το τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου μας παρεμβαίνει με εργασίες καθαρισμού του ρέματος Θέρμης, που βρίσκεται πλησίον του Φράγματος και περνά από κατοικημένες περιοχές. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται με μισθωμένο μηχάνημα, θα διαρκέσουν περίπου ένα δεκαήμερο, με στόχο τόσο την αισθητική βελτίωση του τοπίου, όσο και τη δημιουργία μεγαλύτερης ασφάλειας για τους πολίτες καθημερινά και κυρίως κατά την περίοδο των έντονων  βροχοπτώσεων.

rema 3rema prwthΟι καθημερινές παρεμβάσεις και ο καθαρισμός ρεμάτων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας  του Δήμου Θέρμης, για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τις επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις, πραγματοποιούνται σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης καθώς για μία ακόμη φορά, εντοπίστηκαν και απομακρύνθηκαν  φερτά υλικά και σκουπίδια. Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Μουστάκας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Προχωρήσαμε και φέτος έγκαιρα στον καθαρισμό των ρεμάτων, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο, προκειμένου να μειώσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και των πλημμυρικών φαινομένων που αυτή εντείνει. Οι ενέργειές μας στοχεύουν στην προστασία των συνδημοτών μας και των περιουσιών τους, πάντα με σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα που αποτελούν πλούσιο οικοσύστημα. Οι παρεμβάσεις συντήρησης των ρεμάτων πραγματοποιούνται στο σύνολό τους  με τη χρήση μισθωμένου οχήματος και δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά τα ρέματα ήταν γεμάτα από ογκώδη απορρίμματα και φερτά υλικά που ανέκοπταν την ροή του νερού, με υψηλή επικινδυνότητα για πλημμύρα κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα” . Τέλος, ο Αντιδήμαρχος  κ. Μουστάκας απευθύνει έκκληση σε όλους του συνδημότες μας, να είναι προσεκτικοί και να σταματήσουν τις ρίψεις ογκωδών υλικών, που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πλημμυρών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο