ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

lampes 1Συνεχίζουν την προσπάθεια αντικατάστασης και αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού οι ηλεκτρολόγοι του τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλεται για τη σταδιακή αποκατάσταση παλαιών και φθαρμένων ή κατεστραμμένων λαμπτήρων. Με προγραμματισμό και καταγραφή των προβλημάτων από το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας, ηλεκτρολόγοι του δήμου μας, σπεύδουν, όπου διαπιστώνεται ζήτημα  καμένων λαμπτήρων, για την αντικατάστασή τους, καθώς επίσης και για την αλλαγή των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας, που εμφανίζουν μεγάλη συχνότητα βλαβών και φθορών.

Να σημειωθεί πως η σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών ηλεκτρικών λαμπτήρων του Δήμου με λαμπτήρες τύπου LED έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση κατανάλωσης ενέργειας από τους χαμηλού δείκτη χρωματικής απόδοσης παλαιούς λαμπτήρες.

lampes 2

Ειδικότερα, νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία του τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης ξεκίνησαν την προσπάθεια αντικατάστασης καμένων λαμπτήρων στη Δημοτική Κοινότητα Ταγαράδων υπό την καθοδήγηση του Προέδρου κ. Δημήτριου Καλαθά, κι αφού είχε προηγηθεί η συνολική καταγραφή των ελλείψεων και προβλημάτων το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι λάμπες LED είναι φιλικές προς το περιβάλλον και λιγότερο ενεργοβόρες από τις συμβατικές, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και καλύτερη απόδοση.

lampes 3

Στόχος της συνολικής προσπάθειας της δημοτικής αρχής, όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Συντήρησης Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Μουστάκας, είναι να επιτευχθεί σε όλη την έκταση του Δήμου:
• “Η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές επέμβασης (60-65{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78}) με αντίστοιχη εξοικονόμηση δαπανών, λόγω της χαμηλής κατανάλωσης της τεχνολογίας Led
• Η εξοικονόμηση πόρων, από τη μείωση των δαπανών συντήρησης των φωτιστικών σε ανταλλακτικά, λαμπτήρες, καύσιμα κ.λ.π. λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής των στοιχείων Led
• Η ποιοτική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και βελτίωση της αισθητικής φυσιογνωμίας του αστικού χώρου
• Η δημιουργία συνθηκών ασφάλειας λόγω της μείωσης της θάμβωσης και της αύξησης της αντίληψης των χρωμάτων (δείκτης χρωματικής απόδοσης).
• Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης και τέλος
• Η ουσιαστική βελτίωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, με ανανέωση και εκσυγχρονισμό δικτύων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων που βελτιώνει ουσιαστικά  τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες, αναβαθμίζει την εικόνα του δήμου μας και εξοικονομεί πόρους που θα διατεθούν για περαιτέρω βελτιώσεις’’.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο