ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

xioni kalh

Υποχώρησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στα ορεινά του Δήμου Θέρμης, ενώ μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στην περιοχή του Λιβαδίου και της Περιστεράς, παρεμβαίνοντας εντός των οικισμών, όπου ο όγκος του χιονιού, σε ορισμένα σημεία  είναι μεγάλος. Η κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στον ορεινό όγκο παρέμεινε και σήμερα ανοιχτή επιτρέποντας στους μαθητές των συγκεκριμένων περιοχών να μεταβούν κανονικά στα σχολεία τους στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλικών, κάτι που δεν κατέστη δυνατό προχθές λόγω της ισχυρής χιονοθύελλας που επικρατούσε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή.

xioni 1Οι προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. προβλέπουν βελτίωση των καιρικών συνθηκών με εκδήλωση ωστόσο παγετού κυρίως στα ορεινά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, γεγονός που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι οδηγοί που κινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή κατά τις ώρες παγετού, να κινούνται αργά και να χρησιμοποιούν χιονολάστιχα ή να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες  Από χθες η Πολιτική Προστασία του Δήμου ανταποκρίθηκε σε δεκάδες κλήσεις για διάνοιξη δρόμων και απεγκλωβισμό κτηνοτροφικών μονάδων στα ορεινά, καθώς και κατοικιών εντός των οικισμών,  όπου διαμένουν άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ώστε να είναι ανεμπόδιστη η τυχόν μεταφορά τους σε Νοσοκομείο σε περίπτωση ανάγκης.

xioni 2xioni 3xioni 6
Μηχανήματα δε της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, συνεχίζουν να παρεμβαίνουν εντός των οικισμών σε όλους τους μεγάλους δρόμους και όπου είναι δυνατή η πρόσβαση των μηχανημάτων. Να σημειωθεί ότι σε στενούς δρόμους των δύο ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων ο όγκος του χιονιού είναι ακόμη αρκετός, καθώς δεν είναι δυνατή η πρόσβαση και η διέλευσή τους από τα μεγάλα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας.
Σε κάθε περίπτωση,  σε ετοιμότητα θα βρίσκεται η αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης και τα επόμενα 24ωρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις και τα προβλήματα που θα εμφανίζονται στο οδικό δίκτυο του Δήμου μας από τον αναμενόμενο παγετό. Υπενθυμίζεται σε όλους τους δημότες της Θέρμης, πως σε περίπτωση ανάγκης ή εμφάνισης τυχόν προβλημάτων,  μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Συντήρησης Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Μουστάκα στο τηλέφωνο 6981304515.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο