Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Το 2ο ΓΕ.Λ Μίκρας πραγματοποίησε ταξίδι αδελφοποίησης με το  Λύκειο της Villa San Giovanni κατόπιν πρωτοβουλίας των φιλολόγων Δέσποινας Αϊβαζιάν και Παναγιώτας Λάγγα σε συνεργασία με τη διευθύντρια του Λυκείου της Villa San Giovani Μaristella Spezzano στις 15 Μαρτίου 2023.
Σε ειδική αίθουσα που παραχώρησε ο δήμος της πόλης στο Μεσαιωνικό κάστρο της Σκύλλας παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος του δήμου οι: Gianfranco Marino, αντιδήμαρχος Μπόβα, η Lucia Anita Nucera, δημοτική σύμβουλος, αντιδήμαρχος εκπαίδευσης και γλωσσικών μειονοτήτων, η εκπρόσωπος του Κέντρου Ελληνομάθειας, Βασιλική Βούρδα, καθώς και εκπρόσωποι της ελληνόφωνης κοινότητας.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους Έλληνες και Ιταλούς μαθητές ήταν ιδιαίτερα φιλική, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτιστική κληρονομιά που έχει αφήσει ο ελληνικός πολιτισμός στη Μεγάλη Ελλάδα και στην εκτίμηση που τρέφουν οι Ιταλοί σε αυτόν τον πολιτισμό.
Η τελετή της αδελφοποίησης ολοκληρώθηκε με περιήγηση και ξενάγηση στον Πενταδάχτυλο, αφήνοντας τις ομορφότερες εντυπώσεις στους μαθητές μας και στους συνοδούς καθηγητές πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Σικελία.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο