Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Με κάθε επισημότητα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 ο εορτασμός των Θεοφανείων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Φράγμα Θέρμης.

Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης ξεκινά με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τις 7 το πρωί έως τις 10.30 και θα ακολουθήσει ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων, παρουσία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Η τελετή του Αγιασμού των υδάτων στη λίμνη στο Φράγμα της Θέρμης, θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, με την πολύτιμη συνδρομή και φέτος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης.

Ο δήμαρχος Θέρμης επισημαίνει σε μήνυμά του πως «τα Άγια Θεοφάνεια είναι μια από τις λαμπρότερες γιορτές της Ορθοδοξίας και αποτελεί την αφετηρία μιας προσπάθειας όλων μας, να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι η ημέρα που συμβολίζει την κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση και δίνει σε όλο τον κόσμο την ελπίδα και τη δύναμη να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στην προσπάθεια ανάπτυξης και εξέλιξης του τόπου μας έχοντας παράλληλα ως ‘πυξίδα’ την ειρήνη, την αγάπη και την αλληλεγγύη για τον διπλανό μας. Ας φωτίσουμε την καθημερινότητα μας με  αισιοδοξία, ελπίδα και σιγουριά για το αύριο του τόπου και των παιδιών μας».

Σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, παραμονή της μεγάλης γιορτής, μικροί μαθητές έψαλλαν τα κάλαντα των Θεοφανείων στο δήμαρχο Θέρμης και αντάλλαξαν ευχές για μια καλή, δημιουργική, ειρηνική και ευτυχισμένη νέα χρονιά.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο