Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα το  “ 5ο  Αντάμωμα Παράδοσης ” , το  φεστιβάλ  Λαογραφίας και Παράδοσης. Μία όμορφη βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση με πολύ κέφι και χορό, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των “Θέρμης Δρώμενα” της ΔΕΠΠΑΘ και μάγεψε τους εκατοντάδες επισκέπτες του. Στο μωσαϊκό της λαογραφίας, αναμφισβήτητα ο χορός αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την μελέτη του λαϊκού πολιτισμού, γιατί σαν ζωντανός οργανισμός εναρμονίζεται με τα ήθη, τις δοξασίες, τα έθιμα, τους θρύλους και τις παραδόσεις ενώ ταυτόχρονα συνδέεται με εκδηλώσεις που τις διακρίνει η ομαδικότητα, όπως το 5ο Αντάμωμα της παράδοσης, καθιστώντας τον σημαντικό για να διαφυλάξουμε τα χαρακτηριστικά της φυλής μας.

5o antamwma paradoshs fwtoΤο φετινό Αντάμωμα ενίσχυσαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους   τέσσερις   πολιτιστικοί σύλλογοι :

  • ο Πολιτιστικός Όμιλος Ορμήδειας Κύπρου που παρουσίασε χορούς από την Κύπρο,
  • ο  Ναυπακτιακός   Χορευτικός   Όμιλος  Φίλων Ελληνικής  Παράδοσης  “   η  ΝΑΥΣ “  που παρουσίασε χορούς από την Ναύπακτο ,
  • ο  Πολιτιστικός  Σύλλογος  Περιστεράς  που παρουσίασε το έθιμο Λαζαρίνες-  Ανατολικού Χορτιάτη και    το  “ Ταμπαχανιώτικο  συρτό “  από βιωματικούς  χορευτές της  Περιστεράς και
  • ο Λαογραφικός  Χορευτικός  Σύλλογος  Βασιλικών  –  ΛΑ.ΧΟ.ΣΥ.ΒΑ  που παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Χαλκιδικής  και φυσικά εμείς ο  Χορευτικός  Όμιλος  Θέρμης  που  παρουσιάσαμε χορούς  από την  Ερυθραία και  τα  Νησιά  του Μαρμαρά.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά παράδοσης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:   ο  Δήμαρχος  Θέρμης  κ. Θόδωρος  Παπαδόπουλος , ο  Πρόξενος  της Κύπρου κ. Αντώνης Μανδρίτης, οι  Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης ,ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Κωνσταντίνος Πάλλας και οι Αντιδήμαρχοι  Θέρμης κ.κ. Απόστολος  Τσολάκης , Βασίλης Μουστάκας και Στέλιος Γκιζάρης. Πολύτιμη ήταν η συμβολή του  χοροδιδάσκαλου κ. Θωμά Ράδη,  που ανέλαβε την επιμέλεια των κειμένων  και την καλλιτεχνική οργάνωση της εκδήλωσης, την οποία για μία ακόμη φορά υποστήριξαν δεκάδες εθελοντές, μέλη και φίλοι του Χορευτικού Ομίλου Θέρμης και αρκετοί χορηγοί που πάντα βρίσκονται στο πλευρό του Ανταμώματος.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο