ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

mikhs theodorakhs 2Τριάντα ξεχωριστά τραγούδια καθώς και κείμενα τα οποία θα περιλαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα περιλαμβάνει η ειδική χορωδιακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα το επόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Αναλυτικά οι χορωδίες του Δήμου Θέρμης παρουσιάζουν ένα Χορωδιακό Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη .Θα ακούσουμε 30 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε χορωδιακές επεξεργασίες καθώς και κείμενα που αφορούν τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας συνθέτη και μουσουργού.
Στην ξεχωριστή αυτή ακδήλωση θα συμμετέχουν οι Χορωδίες:
-Παιδική χορωδία Κ. Π. Ταγαράδων
-Πολυφωνική Χορωδία Θερμαϊδες
-Μικτή πολυφωνική χορωδία Κ.Π. Ταγαράδων
-Μικτή Πολυφωνική χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης
-Χορωδία Λαογραφικού Συλλόγου Βασιλικών
-Μικτή πολυφωνική χορωδία Κ.Π. Νέας Ραιδεστού
-Μικτή πολυφωνική χορωδία Κ.Π. Πλαγιαρίου

theodorakhs fwto

Υπεύθυνη του προγράμματος, της διδασκαλίας, καθώς και όλων των κειμένων θα είναι η κ.Ελευθερία Μεταξά-Αρμοδώρου.
Λίγα λόγια για το μουσικοσυνθέτη :
Ο Μίκης Θεοδωράκης  μικρασιατικής και κρητικής καταγωγής γεννήθηκε στη Χίο το 1925 στις 29 Ιουλίου .
Είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες.
Παράλληλα υπήρξε πολιτικός, πρώην υπουργός, 4 φορές βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και ακτιβιστής τιμημένος με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1983
Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της μουσικής, ενώ έχει συνθέσει τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς (Ζορμπάς 1964), βασισμένο σε παραδοσιακή κρητική μουσική. Επίσης έχει ασχοληθεί με την κλασική μουσική  γράφοντας συμφωνίες, ορατόρια, μπαλέτα, όπερες και μουσική δωματίου.
Συνθέσεις του έχουν ερμηνευτεί από καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, ενώ έχει γράψει μουσική για ταινίες όπως: Φαίδρα (1962), Αλέξης Ζορμπάς (1964), Ζ (1969) και Σέρπικο (1973).
Ωστόσο, το πιο σημαντικό του έργο θεωρείται η μελοποιημένη ποίηση, δηλαδή η σύνθεση λαϊκής μουσικής, χρησιμοποιώντας ως στίχους ποιήματα βραβευμένων ποιητών ελληνικής και ξένης καταγωγής, όπως οι Γιώργος Σεφέρης   (Νόμπελ 1963),Πάμπλο Νερουδα   (Νόμπελ 1971),Οδυσσέας Ελύτης   (Νόμπελ 1979).
Χάρη στην μελοποιημένη ποίηση του Μ. Θεοδωράκη, η Ελλάδα αποτελεί ίσως τη μοναδική χώρα στον κόσμο, στην οποία μεγάλο ποσοστό ανθρώπων συνηθίζει να ακούει μελοποιημένη βραβευμένη ποίηση, κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων του.

mikhs theodorakhs
Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε όλα τα είδη της μουσικής: όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλέτα, χορωδιακή εκκλησιαστική μουσική, μουσική για αρχαίο δράμα, για θέατρο, για κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι, λαϊκά ορατόρια, μετασυμφωνικά έργα.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο