Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, έκτακτη σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλο προκειμένου να εκτιμηθούν  τα δεδομένα και να ληφθούν άμεσα μέτρα  αντιμετώπισης του φαινομένου εμφάνισης ξυλοφάγου εντόμου σε πευκόδενδρα σε δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις του Δήμου μας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικού ενημερωτικού εγγράφου του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε επιτόπια αυτοψία στις περιοχές όπου εμφανίστηκε το φαινόμενο και συγκεκριμένα όπου παρατηρήθηκαν ξηράνσεις κατά θέσεις, ατόμων Πεύκης τα οποία εμφανίζουν τρύπες στον κορμό τους και πολλά ξερά κλαδιά.

Πρόκειται για τις περιοχές – θέσεις πάνω από το Μοναστήρι Αγίας Αικατερίνης στη Θέρμη, στην περιοχή βόρεια του Φράγματος Τριαδίου, εκατέρωθεν του δρόμου από Φράγμα προς Ισενλή, στον Προφήτη Ηλία περιοχή βούζαρη Βασιλικών, στον Άγιο Ιωάννη, στο Μονοπήγαδο πριν την είσοδο από Άγιο Ιωάννη καθώς και στη θέση μετά τα κοιμητήρια, στις αναδασώσεις στα Λουτρά Θέρμης, στον Άγιο Αντώνιο στο κεφαλάρι πριν την είσοδο από Σουρωτή, στο κεφαλάρι στη Σουρωτή και τέλος στην Καρδία, τον Τρίλοφο και το Κάτω Σχολάρι.


Εντός της ημέρας μετά τη αυτοψία και τον εντοπισμό της έκτασης του προβλήματος, αναμένεται η έκδοση σχετικής διοικητικής απόφασης του Δασαρχείου περί έκτακτης κάρπωσης και ακολουθεί η άμεση παρέμβαση στις περιοχές εμφάνισης του φαινομένου από συγκεκριμένο υλοτομικό Συνεταιρισμό που θα αναλάβει την υλοτόμηση των προσβεβλημένων Πευκόδενδρων.
Η διαδικασία αντιμετώπισης του φαινομένου θα είναι σε εξέλιξη όλη την ερχόμενη εβδομάδα.
Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλει τα πεύκα στις δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις του Δήμου μας.
“Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση γιατί το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη αναμένοντας ότι θα ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα”,  επισήμανε μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Θέρμης.
Να σημειωθεί πως στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Παναγιώτης Κυριακίδης, εκπρόσωποι του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Στέργιος Διαμαντόπουλος.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка