ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

kardia prwthΜουσικά σχήματα, χορευτικά συγκροτήματα και άφθονο κέφι πρωταγωνίστησαν στις φετινές γιορτινές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στις Δημοτικές Κοινότητες Καρδίας και Τριλόφου.
Οι εκδηλώσεις της Καρδίας φέτος φιλοξενήθηκαν στο πάρκο πάνω από το γήπεδο της Δημοτικής Κοινότητας με το γλέντι να ξεκινά νωρίς το πρωί χθες Τρίτη 1η Μαϊου 2018, με τις μουσικές του Βασίλη Παπαχατζή που πλημμύρισαν το χώρο του πάρκου, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβαν τα χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Πολιτισμού “ο Ευμένης”.

Στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της Καρδίας συμμετείχαν και τα μοναδικά Χάλκινα της Γουμένισας, με τους ξέφρενους ρυθμούς τους από τα κλαρίνα, τις τρομπέτες, τα τρομπόνια, τα ευφώνια και τα σαξόφωνα.

kardia kalhΣτόχος των εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίας ήταν η ανάδειξη και διατήρηση της τοπικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και ταυτότητας του τόπου.
Πλήθος κόσμου από νωρίς χθες το πρωί πλημμύρισε το δασάκι του Αγίου Παντελεήμονα όπου η Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου συνδιοργάνωσαν εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, με την υποστήριξη της ΔΕΠΠΑΘ.

kardia 1

Με μία ξεχωριστή “γιορτή των λουλουδιών” υποδέχτηκαν και στον Τρίλοφο φέτος την τελική νίκη του καλοκαιριού στο χειμώνα, τη γονιμότητα των αγρών και το ξαναζωντάνεμα της φύσης. Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς στον Τρίλοφο περιελάμβανε άφθονο χορό και τραγούδι. Στόχος των εκδηλώσεων που για μία ακόμη χρονιά απευθύνθηκαν σε μικρούς και μεγάλους, ήταν να κυριαρχήσει το χρώμα της παράδοσης , αλλά και το άφθονο κέφι .Μεγάλος αριθμός δημοτών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριλόφου και έδωσαν δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και τη γιορτή των λουλουδιών φτιάχνοντας πρωτομαγιάτικα στεφάνια σε μία μαγευτική τοποθεσία, στο δασάκι του Αγίου Παντελεήμονα.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο