Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Ανοιχτό είναι από σήμερα το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου Θέρμης για την επίσκεψη δημοτικών σχολείων τα πρωινά και για το κοινό τα απογεύματα. Ο δήμος Θέρμης και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας,  επενδύει μέσω  της εκπαίδευσης των παιδιών στην προαγωγή κουλτούρας οδικής συνείδησης για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται  κατά την επίσκεψη των σχολείων γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και περιλαμβάνει, την παρουσίαση των δομικών στοιχείων του ΠΚΑ, τη γνωριμία των μαθητών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, τη γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας καθώς και τη βιωματική εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων). Παράλληλα, το πάρκο παραμένει ανοικτό καθημερινά τα απογεύματα και η πρόσβαση του κοινού είναι ελεύθερη.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου, ο δήμος Θέρμης προσκαλεί όλους του μικρούς φίλους με τα ποδήλατά τους να επισκεφτούν το Πάρκο, συνοδεία γονέων/κηδεμόνων, για να χαρούν και να απολαύσουν τις ποδηλατοδιαδρομίες. Την ίδια ημέρα στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί για τους μικρούς επισκέπτες του Πάρκου και η κλήρωση ενός ποδηλάτου 24’’ με κράνος.
Ο Δήμος, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Πάρκου, θα προσφέρει δωρεάν, όπως κάθε χρόνο, τη χρήση ποδηλάτων και κράνους σε παιδιά που δεν διαθέτουν. Επιδίωξη του Δήμου Θέρμης είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να επιτελέσει το ρόλο του, προάγοντας την οδική συνείδηση και προσφέροντας στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.
Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το ΠΚΑ μπορούν, κατόπιν ραντεβού, να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους κατά τις πρωινές ώρες. Για τα ραντεβού μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313.300765 – 2313.071042, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
Πρόγραμμα Λειτουργίας ΠΚΑ για επισκέψεις κοινού
Μαΐου – Ιουνίου Δευτέρα – Παρασκευή Ώρες: 18:00 – 21:00
Ιουλίου Δευτέρα – Σάββατο Ώρες: 18:30 – 21:30
*Το απογευματινό πρόγραμμα λειτουργίας για τους μήνες Αύγουστο & Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί εντός Ιουλίου
**Τα παιδιά έως 11 ετών εισέρχονται στο ΠΚΑ με τη συνοδεία γονέα κηδεμόνα.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка