moyst 10Ριζικά ανανεωμένος είναι πλέον ο εξωτερικός χώρος του κτιρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Πλαγιαρίου, έπειτα από την ολοκλήρωση των σημαντικών παρεμβάσεων αναβάθμισής του από το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης,  που διήρκησαν 15 μέρες περίπου.
Πρόκειται για ένα πλέγμα παρεμβάσεων εξωτερικά του κτιρίου, με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων και την ανάπλαση του χώρου στο σύνολό του, με στόχο την υλοποίηση του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για διευκόλυνση της προσβασιμότητας των πεζών και των ΑμεΑ σε όλα τα δημόσια κτίρια του Δήμου μας.

moyst 11Αναλυτικά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων περιελάμβανε μεταξύ άλλων, σκυροδέτηση της βάσης εσωτερικά των πεζοδρομίων επάνω στην οποία τοποθετήθηκαν νέες πλάκες πεζοδρομίου. Έγινε επίσης αποκατάσταση της βάσης σκυροδέματος όπου υπάρχουν καθιζήσεις καθώς και αντίστροφη κλίση νερών η οποία αντιμετωπίστηκε πλήρως και προχώρησε η επανατοποθέτηση των ακέραιων κυβολίθων με συμπλήρωση με νέους πάνω στη νέα υπόβαση, με όλες τις παράλληλες εργασίες που απαιτήθηκαν, όπως για παράδειγμα εκσκαφή, τοποθέτηση κρασπέδων, κατασκευή υπόβασης και επίστρωση με κυβόλιθους και στη συνέχεια με νέες πλάκες.

moyst 4moyst 7
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα έργο που περιελάμβανε παρεμβάσεις που αναβάθμισαν συνολικά τη γύρω περιοχή και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Μουστάκα,  ο σχεδιασμός του Τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας αναφορικά με την προσβασιμότητα όλων των συνδημοτών μας είναι ευρύτερος και αφορά πολλαπλές παρεμβάσεις, όπου κριθεί απαραίτητο, ώστε να επιτευχθεί η διευκόλυνση της διέλευσης των πεζών και των ΑμεΑ, σε όλα τα κτίρια και τις υποδομές του Δήμου μας.
«Πρόκειται για εργασίες που διευκολύνουν την κίνηση στο Δήμο Θέρμης, που προωθούμε με διάφορες παρεμβάσεις μας, οι οποίες το επόμενο διάστημα θα ενταθούν. Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των συνδημοτών μας, με προτεραιότητα τη βελτίωση της προσβασιμότητας άρα και της καθημερινότητάς τους. Οι εργασίες συντήρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι αρκετές στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας και η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία, όπου κρίνεται αναγκαίο, με βάση τον σχεδιασμό μας και τις ήδη καταγεγραμμένες ανάγκες από την Υπηρεσία μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Μουστάκας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο