ΛΙΒΑΔΙ 2016 6_n

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ – ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΒΑΔΙΟΥ
Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών
«ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ 2016»
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016
Κεντρική πλατεία – ώρα 12.00 το μεσημέρι
Χορευτικά συγκροτήματα – Παραδοσιακή ορχήστρα .
Ορεινή πεζοπορία στο “Περιαστικό δάσος”

Με άφθονα κάστανα, εδέσματα, κρασί, πολύ χορό και γλέντι, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης , η γιορτή του κάστανου, μια θαυμάσια πρωτοβουλία την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών. Εδώ και χρόνια με το τέλος της συγκομιδής αυτού του πραγματικά υπέροχου και πολύ νόστιμου προϊόντος, του κάστανου, οι κάτοικοι έχουν καθιερώσει την γιορτή αυτή . Η γιορτή χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές της, ως το εφαλτήριο για να μπορέσει η περιοχή να αναπτυχθεί σε συνδυασμό, τόσο με τη γιορτή, όσο και με άλλες δράσεις.
Στην κεντρική πλατεία του χωριού την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι , με χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακή ορχήστρα .
Τη μέρα αυτή διατίθενται δωρεάν στους επισκέπτες, κάστανα και κρασί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07:00 –10:30. Προετοιμασία της εκδήλωσης.
09:00-11:30. Ορεινή πεζοπορία | Οδηγός: Κλεάνθης Μπουλιώνης
10:30-11:30. Συντονισμός ορχήστρας και χορευτικών τμημάτων
11:30. Προσέλευση και υποδοχή επισήμων.
12:00 Έναρξη της εορτής. Προσέλευση χορευτικών τμημάτων
12:00- 12:30. Χαιρετισμοί εκπροσώπων των δημόσιων Αρχών, των πολιτικών και κοινωνικών φορέων και οργανώσεων (Απονομή τιμητικής πλακέτας σε δημότες)
12:30 -16:00: Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια – Ορχήστρα Βασίλης Τζιαρός.
12:30-13:30. Προγράμματα χορευτικών τμημάτων:
1. Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών: Παιδικό Τμήμα, Τμήμα Ενηλίκων
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων «Αλέξανδρος Υψηλάντης».
3. Λαογραφικός Όμιλος Παπαφείου.
4. Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος».
5. Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάτιστας .
6. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Προδρόμου.
13:30-15:00. Παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί και τραγούδια για το κοινό.
15:00. Τέλος της γιορτής.

Πρόγραμμα ορεινής πεζοπορίας στο «Καλογερικό»

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016. Έναρξη 09:00. Πέρας 11:30

Ι. Σύντομη περιγραφή της διαδρομής

Στο πλαίσιο της εορταστικής διοργάνωσης του Κάστανου θα πραγματοποιηθεί οδοιπορία από εθελοντές επισκέπτες στην κορυφή του «Καλογερικού» την Κυριακή 23-10-2016 στις ώρες 09:00- 11:30.
Οι οδοιπόροι θα συγκεντρωθούν, στις 09:00, στην κεντρική πλατεία του Λειβαδίου.
Η έναρξη της διαδρομής θα γίνει την ιστορική πηγή “Τηγανάκι”. Μετά τον έλεγχο των δηλώσεων, θα δοθούν οδηγίες για την πορεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Από εκεί οι οδοιπόροι θα βαδίσουν μέχρι τη «θέση θέας» στα «Πεύκα» ακολουθώντας πορεία προς Νότο μέσα από τα «Τσαϊρια». Στη συνέχεια ακολουθώντας ανατολική πορεία μέσα από το περιαστικό δάσος των πεύκων θα έρθουν στο σημείο όπου η επαρχιακή οδός Λειβαδίου – Πετροκεράσων συναντά τον χωματόδρομο προς το μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας. Σε αυτό το σημείο τελειώνει η πορεία στο “περιαστικό δάσος”.
Εκεί οι πεζοπόροι θα αξιολογήσουν τις δυνατότητές τους. Όσοι δεν θα συνεχίσουν την πεζοπορία, θα επιστρέψουν στο Λειβάδι από την ίδια διαδρομή.
Όσοι κρίνουν πως διαθέτουν τις σωματικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την πεζοπορία με ατομικής τους ευθύνη ακολουθώντας ανοδική πορεία προς την κορυφή του «Καλογερικού» μέσα από το παλαιό μονοπάτι στη δυτική πλευρά του βουνού, Το τέρμα της διαδρομής είναι στον «Σταυρό», στα ερείπια του Καλογερικού Αηλιά.
Εκεί θα γίνει η αναμνηστική φωτογράφηση και οι πεζοπόροι θα απολαύσουν τη πανοραμική θέα του Θερμαϊκού, του Ολύμπου, της Όσσας, της χερσονήσου της Χαλκιδικής κ.ά..
Η επιστροφή στο Λειβάδι από τον «Κερασώνα» και το παλαιό μονοπάτι της «Αγάπης» στην ανατολική πλευρά του «Καλογερικού». Άφιξη στο Λειβάδι στις 11:30 για τη συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Αναγκαίος εξοπλισμός: Κατάλληλα υποδήματα πεζοπορίας (κατά προτίμηση αδιάβροχα) – αδιάβροχο, επίσης, επανωφόρι (μπουφάν), πετσέτες, εφεδρικές φανέλες, σκούφος και γάντια, ένα λίτρο νερό και ελαφρύ πρόγευμα (σοκολάτα – καραμέλα – μικρό σάντουιτς).

Επισημάνσεις:
1. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η συμπεριφορά των συμμετασχόντων θα είναι απόλυτα “ομαδική”.
2. Οι πεζοπόροι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για την συμμετοχή τους και την πορεία που θα επιλέξουν, αξιολογώντας την φυσική τους κατάσταση. Μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά από 8 χρονών συνοδευόμενα από τους γονείς τους.
3. Στο μέσο της διαδρομής θα υπάρχει «Σταθμός Πρώτων Βοηθειών» με εθελοντή γιατρό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης.
4. Το μονοπάτι έχει πολύ καλή σήμανση με ειδικές πινακίδες, ενώ οι οδοιπόροι προβλέπεται να συνοδεύονται από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης, τον έμπειρο ορειβάτη-οδηγό Κλεάνθη Μπουλιώνη και εθελοντές συνοδούς μέλη του Συλλόγου που θα φέρουν ειδική διακριτική ενδυμασία.
5. Ο ορειβάτης Κλεάνθης Μπουλιώνης είναι μέλος της Ορειβατικής Αναρριχητικής Λέσχης Θεσσαλονίκης και γνωρίζει τα μονοπάτια της περιοχής. Θα συνοδεύσει εθελοντικά την πεζοπορική ομάδα που θα συγκροτηθεί στο Λειβάδι, προσφέροντας την αναγκαία υποστήριξη στη διάρκεια της πορείας.
6. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πεζοπορία και έχουν ανάγκη ιατρικής εξέτασης, μπορούν να προσέλθουν για εξέταση από κλιμάκιο εξειδικευμένων ιατρών, το οποίο συνεργάζεται με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης και θα βρίσκεται στο Αγροτικό Ιατρείο του Λειβαδίουι την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016, τις ώρες 10:00-12:00.
7. Συγκοινωνία: Περιαστική γραμμή 87 Ζ του ΟΑΣΘ. Δρομολόγια: από σταθμό Ι.Κ.Ε.Α. 08:00. Από Λειβάδι 16:00 και 21:00. Η απόσταση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι 40 χιλ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πεζοπορία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι την 20 Οκτωβρίου 2016, στις διευθύνσεις:
Θανάσης Ράπτης: raptisth@the.forthnet.gr και Ηρακλής Ταυλίκος: κιν. τηλ. 6980787832 / iraklistaylikos@gmail.com / Facebook: Hoodilak saltampidas.

ΙΙ. Αναλυτική περιγραφή της διαδρομής

Διαδρομή: «Λιβάδι (731μ. ύψος) – Καλογερικό (987μ. ύψος)»
Χιλιομετρική απόσταση: 7.300μ.
Υψομετρική ανάβαση: 324μ.
Υψομετρική κατάβαση: 383μ.
Συνολικός χρόνος διαδρομής: 2,5 ώρες (βάδισμα πεζοπορίας)
Νερό: ΝΑΙ
Βαθμός δυσκολίας: Χαμηλός
Σήμανση: Επαρκής – Υπάρχουν κόκκινα σημάδια και πινακίδες.
Επισήμανση: Η συγκεκριμένη διαδρομή αποτελεί βελτίωση της αντίστοιχης περυσινής καταγεγραμμένης διαδρομής.

Αρχή της διαδρομής

1.Αναχώρηση: Ιστορική πηγή Τηγανάκι
2. Ξενώνες
3. Στροφή προς Τσαΐρια
4. Τέλος ασφάλτου
5. Άγιος Ραφαήλ – «Πεύκα». Θέση θέας προς Θερμαϊκό κόλπο, Όλυμπο, Κίσσαβο και Χαλκιδική.
6. Έξοδος από το περιαστικό δάσος των πεύκων, πορεία ανατολική. Μετά από πορεία 300 μέτρων διασταύρωση με τον χωματόδρομο δεξιά προς Αγία Αναστασία. (1800μ. απόσταση έως εδώ).
7. Μετά από πορεία 200 μέτρων προς Αγία Αναστασία, στροφή αριστερά με κατεύθυνση ΝΑ παράλληλα με την περίφραξη του αγροκτήματος με τις φυτείες. Αρχή του μονοπατιού.
8. «Πέτ Πηγάδια». Είσοδος στο μονοπάτι.
9. Τέρμα της περίφραξης του αγροκτήματος. Νότια πορεία. Σημάδι σε δένδρο. Προσοχή στο σημάδι σε οξιά. Ακολουθούμε το ρέμα για 300 περίπου μέτρα, χωρίς σημάδια. Πορεία ανηφορική. Δεξιά υπάρχει μεγάλη καστανιά. (Καστανιές Μπασιούρη) Συνεχίζουμε την ανάβαση με πορεία δυτική ακολουθώντας το ευδιάκριτο μονοπάτι.
10. Συνεχίζουμε την πορεία στο μονοπάτι για 800 μέτρα στη δυτική δασωμένη πλαγιά μέσα σε δάσος δρυός.
11. Υπέρβαση βράχων. Ακολουθούμε πορεία ανηφορική προς ΝΑ μέχρι να συναντήσουμε μικρή θαμνώδη βλάστηση. (θέση «Αγκορτσούδες»).
12. Διανύουμε τη μικρή έκταση με θαμνώδη βλάστηση μέσα από χορταριασμένο χωράφι με κατεύθυνση ανατολική. Από το κέντρο του χωραφιού ακολουθούμε πορεία ανατολική προς την 1η κορυφή με 1 στάση για ανάπαυλα και φωτογράφιση. Συναντούμε μια γκορτσιά στα δεξιά μας και έναν βράχο στα αριστερά μας.
13. Κορυφή Αηλιά – «Καλογερικό». Ερείπια του εξωκκλησιού. Σταυρός. Εξαιρετική θέση πανοραμικής θέας προς Θερμαϊκό κόλπο, Πάϊκο, Πιέρεια Όρη, Όλυμπο. Κίσσαβο, Χαλκιδική Χερσόνησο (Κασσάνδρα, Σιθωνία, Χολωμόντα), Παγγαίο όρος και λίμνες Κορώνεια και Βόλβη. (σε περίπτωση ηλιοφάνειας διακρίνεται και το όρος Άθως).
14. Επιστροφή. Πορεία ανατολική προς «Κερασώνα». Στην αριστερή πλευρά της κατάβασης υπάρχει ένα ευδιάκριτο σημάδι στο βράχο που μας οδηγεί στο δασωμένο μονοπάτι «Αγάπης» με βόρεια κατεύθυνση. (απόσταση 60μ. από το βράχο μέχρι το μονοπάτι «Αγάπης») – (προσοχή σε συγκεκριμένα σημάδια πάνω σε δέντρα).
15. Δάσος δρυός. Αρχή του μονοπατιού της «Αγάπης». Λέγεται και «Αντάρτικο». Πορεία με βόρεια κατεύθυνση μέχρι τις «Πόρτες».
16. Φυσικό σύνορο διαχωρισμού δάσους δρυός και δάσους οξιάς. Βρισκόμαστε διαρκώς στο μονοπάτι αγάπης με βόρεια κατεύθυνση. (προσοχή στις μικρές στροφές 10-15μ.).
17. Διασταύρωση διαδρομής με θέση Μπασιούρη Καστανιές.
18. Ακολουθώντας το δρόμο της επιστροφής μέχρι τη διασταύρωση της Αγίας Αναστασίας ανηφορίζουμε δεξιά στη θέση θέας «Ράχη» – Κτήμα Μπουλιώνη.
19. Από το κτήμα Μπουλιώνη μπαίνουμε στο «Κουρί» (υπεραιωνόβιο δάσος δρυός).
20. Στην έξοδο του δάσους συναντάμε τον δασικό δρόμο που οδηγεί στη θέση «Τσαΐρια». Συνεχίζουμε στον δρόμο αυτόν μέχρι τη θέση «Τηγανάκι».
Τέλος της διαδρομής.

Πληροφορίες:
Κλεάνθης Μπουλιώνης: τηλ..6934341256 / cleompoules25@gmail.com
Δημήτρης Γουδήρας, τηλ. 6977824393/ Goudiras@gmail.com
Ηρακλής Ταυλίκος: τηλ. 6980787832/ iraklistavlikos@gmail.com

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ιδρύθηκε το έτος 1925 στη Θεσσαλονίκη με την ονομασία: «Αλληλοβοηθητικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης. Ο Άγιος Αθανάσιος, 1925» με σκοπό να υποστηρίζει τους Λειβαδιώτες που άρχισαν να εγκαθίστανται στη Θεσσαλονίκη μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και εκείνους που έμεναν στο χωριό διοργανώνοντας κοινωνικές, πολιτισμικές και μορφωτικές δραστηριότητες. Το 1980 μετονομάστηκε σε «Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης. Ο Άγιος Αθανάσιος, 1925». Ο Σύλλογος στη μακρά πορεία του έχει αναπτύξει σημαντικό έργο στη Θεσσαλονίκη και στο Λειβάδι. Διοργανώνει κάθε έτος εκδηλώσεις πολιτιστικού, μορφωτικού και κοινωνικού χαρακτήρα με την ευκαιρία τοπικών εορτών, όπως η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Κλήδονα (24 Ιουνίου), το πανηγύρι της Παναγίας στις 15 Αυγούστου, η γιορτή του καστάνου τον Οκτώβριο, καθώς και χοροεσπερίδες, διαλέξεις, αθλητικοί αγώνες, καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί, εκδρομές κ.ά., ενώ υποστηρίζει με κάθε μέσο τους κατοίκους του χωριού που εντάσσονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ο Σύλλογος διατηρεί δυο τμήματα παραδοσιακών χορών, ένα τμήμα ενηλίκων και ένα παιδιών και εφήβων, τα οποία έχουν λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις άλλων συλλόγων και οργανώσεων.
Πρόεδρος του Συλλόγου: Δημήτρης Β. Γουδήρας.
Χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών: Τατιάνα Τεντζεράκη.

ΟΙ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΟΥ

Η καστανιά (Castanea) είναι αιωνόβιο δέντρο γνωστό στην Ελλάδα από τους προϊστορικούς χρόνους. Ανήκει στην οικογένεια των φηγοειδών (Fagaceae).
Ευδοκιμεί σε εύκρατο κλίμα σε υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα και σε εύφορα εδάφη που δεν περιέχουν ασβεστώδη πετρώματα. Το ύψος της καστανιάς μπορεί νε φθάσει μέχρι και τα 35 μέτρα. Απαντάται ως αυτοφυές δένδρο, αλλά και σε καλλιέργειες.
Τα κάστανα βρίσκονται μέσα σε μια κάψα, τον αχινό, ο οποίος εξωτερικά φέρει πολλά και πυκνά αγκάθια. Μέσα σε αυτόν υπάρχουν δυο έως τρία κάστανα, τα οποία πέφτουν στο έδαφος, όταν ο αχινός ωριμάζει και ανοίγει. Τα κάστανα είναι τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικά έλαια. Το ξύλο της καστανιάς είναι πολύ σκληρό και ανθεκτικό στην υγρασία, για αυτό χρησιμοποιείται στις οικοδομές, στα ναυπηγεία και στην επιπλοποιία. Την εποχή του Μεσαίωνα τα κάστανα ήταν οι τροφή των φτωχών.
Σήμερα, η καλλιέργεια της καστανιάς είναι αποδοτική και συμφέρουσα για την εκμετάλλευση των καρπών και της ξυλείας της.
Οι καστανιές του Λειβαδίου ευδοκιμούν στη ΒΑ και τη ΒΔ περιοχή της γεωργικής και δασικής έκτασης της Κοινότητας. Άλλες είναι αυτοφυείς και καλύπτουν μεγάλες δασώδεις εκτάσεις και άλλες είναι ιδιόκτητες. Οι ποικιλίες που διασώθηκαν δίνουν γλυκά και νόστιμα κάστανα. Στο παρελθόν οι καστανιές φυλάγονταν τον Οκτώβριο μήνα από τα αιγοπρόβατα και τα άλλα ζώα. Όταν ωρίμαζαν τα κάστανα σε κάποια τοποθεσία, ο κλητήρας της Κοινότητας ανέβαινε το απόγευμα της Κυριακής στο μικρό μπαλκόνι του κοινοτικού καφενείου και φώναζε με όλη τη δύναμη της φωνής του – μικρόφωνα δεν χρησιμοποιούσαν τότε: «Ακούτε η Χώρα. Αύριο θα απολύκουμε τα κάστανα …..π.χ. στη Φτέρη».
Με το πρώτο φως της άλλης ημέρας οι κάτοικοι πήγαιναν κατά οικογένειες ή παρέες για να μαζέψουν κάστανα μόνο στη συγκεκριμένη τοποθεσία και σε καμιά άλλη.
Στις άλλες περιοχές απαγορευόταν αυστηρά η συλλογή των καστάνων.
Όσοι είχαν ιδιόκτητες καστανιές στην τοποθεσία αυτή μάζευαν τα δικά τους κάστανα.
Όσοι δεν είχαν εκεί ιδιοκτησίες, μάζευαν τα κάστανα των αυτοφυών καστανιών.
Η τοποθεσία εκείνη τη Δευτέρα και τις άλλες ημέρες της εβδομάδας αποκτούσε ιδιαίτερη ζωή και κίνηση. Όλη την ημέρα αντηχούσαν ο φωνές και τα τραγούδια των ανθρώπων που μάζευαν τα κάστανα. Η περιοχή έσφυζε από ζωή. Το απόγευμα οι κάτοικοι ανηφόριζαν φορτωμένοι με τα κάστανα και αποκαμωμένοι προς το χωριό κατά οικογένειες ή παρέες. Όταν οι παρέες συναντιόνταν στα σταυροδρόμια και στις γειτονιές του χωριού «παραβγάζονταν» μεταξύ τους για τις ποσότητες που είχαν μαζέψει στη διάρκεια της ημέρας συγκρίνοντας το ύψος των τσουβαλιών.
Κατόπιν «διάλεγαν» τα καλά κάστανα και τα αποθήκευαν στο ύπαιθρο, όπου τα σκέπαζαν με φτέρες για να διατηρούνται νωπά.
Τα κάστανα αποτελούσαν σημαντικό έσοδο για τις οικογένειες του χωριού.
Συνήθως τα αντάλλασαν με άλλα προϊόντα που έφερναν οι μικροπωλητές στο χωριό.
Στο μεταπρατικό αυτό εμπόριο πρωτοστατούσαν οι γυναίκες που αντάλλασσαν τα κάστανα με υφάσματα, νήματα και άλλα υλικά που χρειάζονταν για την ετοιμασία της «προίκας» των κοριτσιών. Οι άντρες διέθεταν τα κάστανα στη λαχαναγορά και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, όπου τα μετέφεραν με τα ζώα, αλλά και στα γειτονικά χωριά του κάμπου, το Ζαγκλιβέρι και τα Βασιλικά. Άλλοι πουλούσαν τα κάστανα στα χωριά του κάμπου της Καλαμαριάς (εκτείνεται από τη Μίκρα μέχρι τα Ν. Μουδανιά), ακόμη και στα χωριά της Κασσάνδρας, όπου τα αντάλλασσαν με ελιές, λάδι και κρασί.
Στην περίοδο της γερμανικής Κατοχής (1941-44), οι καστανιές έσωσαν από την πείνα τους κατοίκους και πολλούς ξένους που φιλοξενούνταν στο χωριό, ενώ στα χρόνια της Αντίστασης προστάτευσαν τους κατοίκους του χωριού από τις επιδρομές των Γερμανών, των Ιταλών και των Βουλγάρων .
Τότε, στις ονομαζόμενες «φευγάλες», οι καστανώνες αποτέλεσαν το κρησφύγετο των κυνηγημένων κατοίκων, οι οποίοι αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν το χωριό και να αφήσουν τα σπίτια τους έρμαια στη λεηλασία των κατακτητών.

Σήμερα, τα δάση των καστανιών του Λειβαδίου χρειάζονται συστηματική επιστημονική φροντίδα, ώστε να υλοτομηθούν τα γερασμένα δέντρα και να δώσουν νέους βλαστούς.
Η ευδοκίμηση της καστανιάς στο Λειβάδι θα μπορούσε να προσελκύσει νέους αγρότες να αναπτύξουν επιχειρήσεις συστηματικής καλλιέργειας, επεξεργασίας και εμπορίας του ξύλου και των καστάνων, καθόσον οι εδαφολογικές και οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής ευνοούν την ανάπτυξή της.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Η γιορτή του κάστανου διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδιωτών σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Δήμο Θέρμης, ο οποίος συμβάλλει οικονομικά και ηθικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης κάθε χρόνο. Σημαντικά συμβάλλουν επίσης στη διοργάνωση και οι επόμενοι χορηγοί:
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ / ΔΕΠΠΑΘ / ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ.
ΑΦΟΙ ΔΗΜ. ΓΚΑΡΑΓΚΟΥ – ΑΕΒΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ. Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Διεύθυνση: Παλαιά συμμαχική οδός, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
ΓΚΑΡΑΓΚΟΣ ΑΘ. – ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ. Διεύθυνση: 6ο χλμ. Οδού Θεσ/νίκης – Καλοχωρίου, Τ.Θ. 271, Καλοχώρι, Θεσσαλονίκη, 57009, Τηλέφωνο : 2310-752730.
ΜΟΝΑΧΑ Θ. ΥΙΟΙ, ΚΑΒΑ ποτών, Αποστόλου Παύλου 5, 54635, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310-209985.
ΆΓΓΕΛΟΣ Χ. ΓΚΑΓΚΟΣ, κατάστημα ΜΟΥΡΑΝΟ, Βασιλέως Ηρακλείου 23, Θεσσαλονίκη, τηλ. 230 221494.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΜΠΑΚΑΛΗ, Νέα Ρεδαιστός, τηλ. 2310 464309.
ΤΕΝΤΟΠΟΙΪΑ ΤΕΝΤΟΠΟΛΙΣ, 140ό χιλ. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου.
TODAY DELICIOUS STORES, Νέα Παραλία, Μ. Αλεξάνδρου και Αιμιλίου Ριάδη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, Θεσσαλονίκη.
Ε. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, εστιατόριο «Τα Πλατάνια», κοινοτικό κατάστημα Λειβαδίου.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΚΑΛΗ, εστιατόριο «Το Λιβάδι», κεντρική πλατεία Λειβαδίου.
ΑΦΟΙ Α. ΤΣΟΥΚΑΡΗ, εστιατόριο «Η Ωραία Θέα», Λειβάδι Θεσσαλονίκης.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΖΙΤΗ, καφετερία «Capela’s», Λειβάδι Θεσσαλονίκης.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΩΠΟΥΔΗΣ, Λειβάδι.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ι. ΠΑΛΛΑΣ, Γαλάτιστα Χαλκιδικής.

Φορέας της διοργάνωσης: ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
σε συνεργασία με την Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ του Δήμου Θέρμης και την Τοπική Κοινότητα Λειβαδίου. Πληροφορίες: Δημήτρης Β. Γουδήρας
Δ. Μυσιρλή 18, Τ.Κ. 54648, Χαριλάου Θεσσαλονίκης
Τηλ. 6977824393 / 2310-449065
E-mail: goudiras@gmail.com.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο