ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

triadi_sxoleioΣτο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) εντάχθηκε με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η αποπεράτωση το 5ου δημοτικού Θέρμης -Τριαδίου.

Πρόκειται για ένα έργο σχολικής στέγης που έχει ξεκινήσει από το 2008 με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης αλλά, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, διακόπηκαν οι εργασίες και τελικώς υπήρξε διάλυση της εργολαβίας το 2010. Όλο αυτό το διάστημα, ο δήμος Θέρμης με επιμονή και σωστή προετοιμασία απαίτησε τη χρηματοδότησή του. Συγκεκριμένα, λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού του Τριαδίου την τελευταία δεκαετία το κτήριο επανασχεδιάστηκε με προσθήκη κατ’ ύψος και κατ ‘ επέκταση καθώς και με νέα εσωτερική διαρρύθμιση. Ο δήμος ανέθεσε νέες μελέτες που εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, δόθηκε άδεια δόμησης και ετοίμασε τα τεύχη δημοπράτησης.

Το έργο με τίτλο «Καθ’ ύψος και κατ’ επέκταση προσθήκες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης – Τριαδίου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις υφιστάμενου κτιρίου» έχει προϋπολογισμό 2.540.000 ευρώ.

Το σχολείο θα έχει δυναμικότητα 225 μαθητών. Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν προσθήκες στο υφιστάμενο, αλλά ημιτελές κτίριο. Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας θα γίνουν και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.
Η αύξηση της δυναμικότητας του σχολείου κρίθηκε αναγκαία, λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.
Το σημερινό σχολικό συγκρότημα χωροθετείται σε έκταση 4.595,79 τ.μ. στο ανατολικό άκρο του Τριαδίου, είναι ενός ορόφου (ισόγειο και πρώτος) και αποτελείται από δυο κτίρια, που εφάπτονται και επικοινωνούν εσωτερικά.
Το νέο σχολείο θα διαθέτει εννέα αίθουσες.
Προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή επιπλέον δυο αιθουσών, τεσσάρων εργαστηρίων, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, χώρων γραφείων, βιβλιοθήκης, τραπεζαρίας και άλλων υποστηρικτικών χρήσεων.
Οι νέες χρήσεις θα καλυφθούν με προσθήκη ενός ορόφου, ενώ θα κατασκευαστεί μεγάλος ημιυπαίθριος χώρος και κλιμακοστάσιο.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει τον επόμενο Νοέμβριο.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο