ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου|

libadi12libadi9Στόχος: η ανάπλαση των οικισμών από άκρη σε άκρη. Ήδη υποβλήθηκαν νέοι φάκελοι στο πρόγραμμα και αναμένεται η αξιολόγησή τους
Πρόκειται για το μεγάλο έργο των αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων στις Τοπικές Κοινότητες Λιβαδίου, Περιστεράς και Αγ. Αντωνίου συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00€ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.
Η πορεία των έργων
Στον Αγ. Αντώνιο με την ανάπλαση τμήματος της οδού Βενιζέλου, της πλατείας και των πεζοδρομίων γύρω από αυτή ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το έργο, όπως και στο Μονοπήγαδο που ολοκληρώθηκε η ανάπλαση των πεζοδρομίων της κεντρικής οδού και ο ηλεκτροφωτισμός, η κατασκευή κρήνης και ενός χτιστού πηγαδιού στο Λαογραφικό Μουσείο Ποντιακής Μνήμης.
Στο Λιβάδι ολοκληρώνεται το σύνολο των εργασιών με τη κατασκευή των πεζοδρομίων της κεντρικής οδού του οικισμού, από την παιδική χαρά και το αγροτικό ιατρείο, έως την πλατεία του Ηρώου, με την ανακατασκευή τμήματος της κεντρικής πλατείας. Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Περιστερά από την παιδική χαρά προς το κοινοτικό κατάστημα με συντήρηση περιφράξεων και θα συνεχιστούν με ανάπλαση των υπόλοιπων τμημάτων στον πυρήνα του οικισμού, αφού προηγηθεί τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, σε εφαρμογή μέρους της υφιστάμενης μελέτης, ώστε να μη καταστραφεί το έργο της ανάπλασης όταν θα ενταχθεί σε πρόγραμμα και θα κατασκευαστεί το αποχετευτικό δίκτυο.
Η συνέχεια με την υποβολή νέων προτάσεων
Των έργων αυτών έπεται συνέχεια, καθώς κατά το τελευταίο δίμηνο του 2014, οι υπηρεσίες του δήμου υπέβαλλαν τέσσερεις νέες προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.305.329,62 για χρηματοδότηση από το ίδιο πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, η «Μελέτη ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στον οικισμό Αγ. Αντωνίου της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών» περιλαμβάνει την ανάπλαση από την είσοδο του οικισμού στο γήπεδο έως την έξοδο του οικισμού προς το Μονοπήγαδο με την ανάπλαση του υπολοίπου της οδού Βενιζέλου και των καθέτων σε αυτή, τα πεζοδρόμια, τον ηλεκτροφωτισμό.
Η πρόταση που υποβλήθηκε για το Μονοπήγαδο αφορά την ασφαλτόστρωση των αγροτικών οδών του αγροκτήματος και συγκεκριμένα την ασφαλτόστρωση των αγροτικών οδών που συνδέουν το Μονοπήγαδο με τα Βασιλικά και τη Ν. Γωνιά.
Για την Περιστερά υποβλήθηκε πρόταση για βελτίωση των υπαίθριων εγκαταστάσεων αθλητικών δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5, ενός γηπέδου καλαθοσφαίρισης, της περίφραξής του και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Η πρόταση για το Λιβάδι περιλαμβάνει το σύνολο της διαδρομής από την είσοδο του οικισμού έως το σημείο της ανάπλασης που ήδη ολοκληρώνεται δηλαδή την παιδική χαρά και την πλατεία του ηρώου, καλύπτοντας, έτσι το σύνολο του κέντρου του οικισμού.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο