ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

VIOMAZA ATHINA 3χωρίς τίτλο

Κατά τη χθεσινή συνάντηση Δήμου Θέρμης, Βουλευτών και Επιτροπής Αγώνα με τον υπουργό Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπου ζητήθηκε η παρέμβασή του για να μην εκδοθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία των εργοστασίων Βιομάζας, προέκυψε η δέσμευση του Υπουργού για άμεση συγκρότηση Επιτροπής που θα εξετάσει σε βάθος το θέμα, πράγμα που σημαίνει ότι  «παγώνει» προσωρινά η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της εν λόγω επένδυσης.Συγκεκριμένα, τα μέλη της αντιπροσωπείας αφού ενημέρωσαν και παρέδωσαν στον υπουργό το φάκελο με τα πορίσματα του εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου διατυπώνονται ενστάσεις για τα συμπληρωματικά στοιχεία που δεν κρίνονται απολύτως επαρκή για να περιοριστούν οι πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον, ο Υπουργός υποσχέθηκε αρχικά ότι σε επικείμενο νόμο, που θα εισαχθεί στη Βουλή θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τη χωροθέτηση μονάδων ΑΠΕ. Παράλληλα, ο Υπουργός ανέφερε πως θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή η οποία θα κληθεί να εξετάσει τις ασάφειες και τις αδυναμίες της υφιστάμενης νομοθεσίας.
Ουσιαστικά ο κ. Λαφαζάνης άφησε να εννοηθεί ότι «παγώνει» η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της η συγκεκριμένη επιτροπή.
Τέλος, ο Υπουργός επεσήμανε πως θέση της Κυβέρνησης είναι πως πρέπει να ενισχυθεί αλλά και να στηριχθεί περαιτέρω ο πρωτογενής τομέας και ότι εκτάσεις που είναι χαρακτηρισμένες ως γη υψηλής παραγωγικότητας δεν μπορούν να αξιοποιούνται για μονάδες ΑΠΕ.
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θέρμης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του , τονίζοντας ότι η θέση του Υπουργού είναι σχεδόν ταυτόσημη με αυτή των κατοίκων και του Δήμου.
«Η εξέλιξη είναι απολύτως θετική», σημείωσε, καθώς ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον όλους τους πολίτες και το Δήμο, ενώ συμφώνησε τόσο με τις ενστάσεις όσο και με τους προβληματισμούς για το θέμα των εργοστασίων.«Είμαι βέβαιος πως θα ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση» τόνισε καταλήγοντας ο κ.Παπαδόπουλος.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο