Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης και του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) εγκρίθηκε η δημιουργία ΚΕ.Π Υγείας (Κέντρου Πρόληψης Υγείας) στο Δήμο Θέρμης. Το ΚΕ.Π. Υγείας έχει στελεχωθεί με διοικητικό προσωπικό, εκπαιδευμένο στη χρήση του νέου λογισμικού, μέσα από το οποίο θα συντονίζονται δράσεις και ενέργειες για την πρόληψη και διατήρηση της υγείας των πολιτών και παράλληλα θα χρησιμοποιείται ως βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης δημοτών. Η έδρα του είναι στο 1ο χλμ. Θέρμης – Τριαδίου δίπλα στο Αθλητικό κέντρο.

Τρόποι επικοινωνίας με το ΚΕ.Π. Υγείας Δήμου Θέρμης  :

 τηλ.  :       2310466339

 e-mail :     kep.ygeias@thermi.gov.gr

Facebook:  ΚΕΠ Υγείας Θέρμης                                                      

Με βασικό άξονα την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι να παίξει ένα κυρίαρχο ρόλο, τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, όσο και στην προληπτική ιατρική σε τοπικό επίπεδο.

 Συγκεκριμένα, το ΚΕ.Π. Υγείας του δήμου Θέρμης  προσφέρει στους δημότες :

  • Απόκτηση ατομικού φακέλου υγείας μέσω σύγχρονου ιατρικού λογισμικού, που (αν το επιθυμεί ο πολίτης) θα τον συμπληρώνει ο θεράπων ιατρός ή ο πιστοποιημένος υπάλληλος του ΚΕΠ Υγείας ή ακόμα και ο ίδιος ενδιαφερόμενος.
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας, βάσει τεκμηριωμένων οδηγιών (πρωτοκόλλων), που βασίζονται σε επίσημα πρωτόκολλα του Ε.Σ.Υ.
  • Ανάπτυξη δραστηριοτήτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.
  • .Οργάνωση των προληπτικών εξετάσεων στους δημότες για τα 11 βασικά νοσήματα: Καρκίνος του μαστού, Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του προστάτου, Καρδιαγγειακά νοσήματα, Χ.Α.Π., Οστεοπόρωση, Κατάθλιψη, Άνοια, Μελάνωμα και Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.
  • Διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και άλλων ιατρικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο ενημέρωσης – επιμόρφωσης των πολιτών του Δήμου Θέρμης.
  • Ενημέρωση και παραπομπή σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας (Κέντρο Υγείας Θέρμης, κρατικά νοσοκομεία, ιδιώτες γιατροί, ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια) για όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες προς υλοποίηση των επιθυμητών προληπτικών εξετάσεων ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας.

Όλες οι ενέργειες του ΚΕ.Π. Υγείας Θέρμης πραγματοποιούνται διασφαλίζοντας «την ανωνυμία» των ενδιαφερόμενων και των «προσωπικών τους δεδομένων».

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο