Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με κεντρικό σύνθημα «Παίζουμε ΓΙΑ τη ζωή, δεν παίζουμε ΜΕ τη ζωή» διοργανώνεται φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου 2023).

Το τουρνουά συνδιοργανώνουν το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», η «Δομή Της 1ης Φεβρουαρίου 2022 Εις το όνομα του Άλκη», με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας. Πρόκειται για αγώνες ποδοσφαίρου για παιδιά των τμημάτων υποδομής της κατηγορίας Κ10 οι οποίοι θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο Athletic Park (Αντώνη Τρίτση 11, Πυλαία Θεσσαλονίκης).

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του τουρνουά απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής από τους διοργανωτές σε παιδιά και γονείς από τους τέσσερις Δήμους (Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας – Χορτιάτη), την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ. για να παίξουν ποδόσφαιρο και να φωνάξουν όλοι μαζί το σύνθημα: «Παίζουμε ΓΙΑ τη ζωή, δεν παίζουμε ΜΕ τη ζωή».

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προαχθεί, μέσω της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στον αθλητισμό, η ιδέα της πρόληψης και προστασίας από κάθε είδους εξαρτητικές και επικίνδυνες συμπεριφορές.

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές:

– Το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ» λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1998 στο πλαίσιο της Εθνικής Πολιτικής για την Πρόληψη και στηρίζεται από τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΟΚΑΝΑ) οικονομικά και επιστημονικά. Κύριος σκοπός της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η πρόληψη των εξαρτήσεων και εξαρτητικών συμπεριφορών (τσιγάρο, αλκοόλ, χασίς, ηρωίνη, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο, κατανάλωση φαγητού κ.ά.) – ιδιαίτερα των νέων – και η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των κατοίκων της περιοχής. Εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης σε γονείς, νέους, εκπαιδευτικούς και άλλες κοινωνικές ομάδες. Συμμετέχει σε δίκτυα και αξιοποιεί εθελοντές για να στείλει μηνύματα πρόληψης στην τοπική κοινωνία. Στελεχώνεται από εξειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες.

– ΔΟΜΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 “ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ”. Ιδρύθηκε από μία ομάδα πολιτών που δεν είχε καμία σχέση με Δομές. Μοναδικό καύσιμο που διαθέτει είναι ο πόνος που ένιωσαν μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, η ενσυναίσθηση και η απόφασή τους να επι-δράσουν και να προσπαθήσουν να αλλάξουν την κοινωνία μας, έχοντας ως αφετηρία την αλλαγή του καθενός μας. Η συμμετοχή στη διοργάνωση είναι δωρεάν.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο