Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ 2014 | ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΟΡΤΗ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ 2014 |ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ| Πλατεία Αγίας Παρασκευής | Ώρα έναρξης :20:00

spanaki Κάθε χρόνο από το 2001 ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Δημοτικής κοινότητας Αγίας Παρασκευής Δήμου Θέρμης διοργανώνει γιορτή για το περίφημο τοπικό προϊόν σπανάκι.
Η Γιορτή Σπανακιού κάθε χρόνο συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή μας για τις εκδηλώσεις και τις ωραίες και νόστιμες λιχουδιές από σπανάκι που ετοιμάζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Στους παρευρισκομένους μοιράζεται σπανακόπιτα και άλλα εδέσματα με βάση το σπανάκι, που δημιουργούν γυναίκες του χωριού.Διαγωνισμός καλύτερης σπανακόπιτας και παράγωγα με βάση το σπανάκι.
Μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα , παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί από ομάδες του πολιτιστικού Συλλόγου και ακολουθεί λαϊκό γλέντι.
Φεύγοντας μην ξεχάσετε να πάρετε τη σακούλα με το σπανάκι σας.

Διοργάνωση :
– Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού , Περιβάλλοντος & Αθλητισμού   Θέρμης
–   Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής
–   Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίας Παρασκευής

Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο , βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Είναι λογικό, λοιπόν, που οι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία μας.
Αντικαρκινική προστασία
Oι επιστήμονες μελετούν εκτενώς τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες).
Σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση «International Journal of Cancer» το Δεκέμβριο του 2007, διαπιστώθηκε μια ακόμη ιδιότητα του σπανακιού: Ότι προστατεύει σημαντικά από την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο