Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

κατάλογοςΕταιρία Θεάτρου Θεσσαλονίκης «Λαμπιόνι»
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 | Ώρα 20.30
Αίθουσα Πολιτιστικού Αγ. Παρασκευής | Είσοδος Ελεύθερη

Θεατρική παράσταση με το έργο «Γεια Χαρά» του Γιώργου Μαρίνου, από την Εταιρία Θεάτρου Θεσσαλονίκης «Λαμπιόνι», παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θέρμης, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20:30, στην Αίθουσα Πολιτιστικού Αγ. Παρασκευής. ΤΟ ΕΡΓΟ:
Σε μια μικρή χώρα που την λέγανε Αδάλλε ζούσε ένας πολύ πλούσιος βασιλιάς. Οι κάτοικοί της όμως δουλεύανε σκληρά για να κάνουν τη γη να καρπίζει. Ωστόσο πολλά βράδια έστελνε τα παιδιά της νηστικά στο κρεβάτι. Ο βασιλιάς αυτός είχε κι έναν τεράστιο κήπο με φρούτα μεγάλα και ζουμερά που τον φρουρούσαν ψυχροί κι αγέλαστοι στρατιώτες. Μια μέρα πέρασε έξω από τον κήπο η Χαρά, ένα μικρό, χαριτωμένο και πανέξυπνο κοριτσάκι που ζήλεψε τα φρούτα του βασιλιά καθώς είχε και μεγάλη πείνα. Εμφανίστηκε τότε μια νεράιδα που της χάρισε λευκά σαν περιστέρια παπούτσια με φτερά που μπορούσε μ’ αυτά να πετάει. Όταν έλεγε, με την βοήθεια των παιδιών από το κοινό, την μαγική φράση «γεια χαρά» μπορούσε να πετάξει.
Με τη βοήθεια των παπουτσιών, του κοινού και των κατοίκων της χώρας διώχνουν τον κακό, χοντρό βασιλιά που ψάχνει μια άλλη χώρα για να βρει τους ανθρώπους που θα είναι πρόθυμοι να δουλεύουν για «της μεγαλειότητάς του την βασιλική κοιλιά».
Σκηνοθεσία : Αννίτα Γκαϊτατζή
Σκηνικά – Κοστούμια :Φωτεινή Βηχούδη
Μουσική : Χρήστος Θεσσαλονικεύς
Χορογραφίες: Τατιάνα Παπαδάτου
Παίζουν: Αστέρης Αναστασιάδης, Ευγενεία Μπαράκου, Στέργιος Σουγιουλτζής, Μαρία Βαή, Εφη Κουτσιουρούμπα, Δαυίδ Ιωαννίδης.
Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο