Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

POSTER_EN DYNAMEI_NOE2014Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, Δημοτικό Θέατρο Θέρμης (Π.Κ.Θ) στις 7:00 μ.μ

Μία “ξεχωριστή” παράσταση για τη διαφορετικότητα, την αναπηρία, τους ανθρώπους γύρω από αυτήν, μέσα από αληθινές, καθημερινές  ιστορίες παρουσιάζει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του Δήμου Θέρμης και προσκαλεί όλους να την παρακολουθήσουν.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, τα παιδιά και το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ”, πήραν την πρωτοβουλία να προσκαλέσουν τη θεατρική ομάδα «Εν Δυνάμει» στη Θέρμη για να παρουσιάσει την παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα». Τα έσοδα  θα διατεθούν στο σωματείο ‘’Εν Δυνάμει’’.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 7€, ενώ προπώληση γίνεται στο χώρο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» (Ταβάκη 28, Θέρμη, τηλ.:2310 465696), καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. Η παράσταση αποτελεί μία σύμπραξη της μεικτής ομάδας “Εν δυνάμει” νέων με δυνητικές ικανότητες, συνομήλικων νέων, γονιών και φίλων. Μέσα από ποιήματα, τραγούδια, εικόνες, αλλά και με στοιχεία ντοκιμαντέρ μιλάει ανοιχτά για τη διαφορετικότητα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν. Όλα τα στιγμιότυπα που διαρθρώνουν την αφήγηση της παράστασης είναι εμπνευσμένα από τις αληθινές ιστορίες των ανθρώπων που τις αναπαριστούν.
Τι είναι το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ»;
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α ”Αγκαλιά-Ζω” είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης που υλοποιεί το Ν.Π.Δ.Δ. ”ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ” του Δήμου Θέρμης. Συμμετέχει στη δράση ”Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”(ΕΣΠΑ). Εδρεύει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην οδό Ταβάκη 28 στην Θέρμη.
Η ομάδα του Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α αποτελείται από κοινωνικό λειτουργό, φυσιοθεραπευτή, γυμναστή, εικαστικό, κοινωνικούς φροντιστές και βοηθητικό προσωπικό, λογοθεραπευτή εξωτερικό συνεργάτη, ενώ έχει και την υποστήριξη των εθελοντών του Δήμου Θέρμης.
Στόχοι του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κοινωνικότητας των ατόμων με αναπηρία, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, η καλλιέργια ομαδικού πνεύματος και η στήριξη της οικογένειας και της ποιότητας ζωής των μελών της.

Η Θεατρική ομάδα «Εν Δυνάμει»
Επιθυμία του θεατρικού συνόλου είναι η συμβολή του σε μία Τέχνη (εν προκειμένω θεατρική) που επιδιώκει τη ρήξη με την παραδοσιακή αντίληψη του κοινώς αποδεκτού, μία Τέχνη που συνειδητά απομακρύνεται από τις συμβατικές φόρμες κατανόησης του κοινωνικού συμπλέγματος. Στόχος των καλλιτεχνικών δράσεών της είναι η ενσωμάτωση του “διαφορετικού” και του “ανοίκειου” μέσα στο χώρο των τεχνών.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου
Σκηνοθεσία-Μουσική: Ελένη Ευθυμίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελισάβετ Αντάπαση
Φωτισμοί: Richard Anthony
Βίντεο: Δημήτρης Ζάχος
Οργάνωση Παραγωγής-Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Δημοπούλου

Παίζουν: Κλειώ Αντωνοπούλου, Βάσω Ασίκογλου, Μαρία Δαχλύθρα, Ελευθερία Δρακουλίδου, Μαργαρίτα Καϊναδά, Δημήτρης Καλαγκάνης, Κίμων Καλαγκάνης, Άννα Καλίντσεβα, Αναστασία Καριοφύλλη, Ευαγγελίνα Καριοφύλλη, Μαρία Κολτσίδα, Βαγγέλης Κοσμίδης, Γιώτα Κουϊτζόγλου, Νίκος Κυπαρίσσης, Παρμενίων Κυριακούλης, Ευτέρπη Κώστα, Λωξάνδρα Λούκας, Δημήτρης Μέξης, Αγγελική Μούσιου, Θάνος Νανάσης, Μιχάλης Ντολόπουλος.

Στην παράσταση ακούγονται κείμενα των: Ξαβιέ Ντυρενζέ, Νικηφόρου Βρεττάκου, Τέλλου Φίλη, Τζ. Μ. Κουτσί


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο