Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

κατάλογοςΟ Θεατρικός Οκτώβρης είναι μια θεατρική συνάντηση με παραστάσεις – παραγωγές των ομάδων θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης καθώς και τη συμμετοχή θεατρικών παραστάσεων από νέες ομάδες της Θεσσαλονίκης. Την εβδομάδα που διανύουμε παρουσιάζονται το Tango Bar του Περικλή Κοροβέση και το Κωδικός Σπασίμπα – Ντα του Βασίλη Τσικάρα.

Τρίτη 7 | Τετάρτη 8 Οκτωβρίου

“Tango Bar”, Περικλή Κοροβέση

“Θεάτρου Όραμα” & Ε.Θ.Β.Ε. “Κλαυσίγελως”
Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος, Δώρα Σκαρλάτου
Σκηνικά: Θάνος Καρώνης

Μπορεί η ζωή να είναι ένα ταγκό; Ένας χορός με παρτενέρ τα όνειρά μας; Κι αν όχι, αν όλα όσα ονειρευτήκαμε απομακρυνθούν από εμάς, μπορούμε να τα αποχαιρετήσουμε; Ή θα συνεχίσουμε σαν το Φώντα και το Λάκη, επαναλαμβάνοντας την ίδια μέρα, κάθε μέρα, ψελλίζοντας τις ίδιες λέξεις, τις ίδιες σκέψεις; Κι αυτοί γατζωμένοι ακόμα πάνω τους,
τραυματισμένοι και οι ίδιοι, να μην μπορούν πια να χορέψουν μαζί τους ταγκό, παρά μονάχα να το ακούν να σβήνει μέχρι η γραμμή να γίνει ευθεία στο καρδιογράφημα των ονείρων τους.
Παίζουν :
Θεόφιλος Λάλος, Στέργιος Κωνσταντζίκης.

Παρασκευή 10 | Σάββατο 11 | Κυριακή 12 Οκτωβρίου
“Κωδικός Σπασίμπα – Ντα”, Βασίλη Τσικάρα
Θεατρική Ομάδα «Άρατος»
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, η συντηρητική κοινωνία του Λονδίνου δέχεται τα πρώτα «χτυπήματα» εκμοντερνισμού με τους επαναστατημένους νέους της εποχής να ζητούν αλλαγές. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη μια παγκόσμια κατασκοπευτική δράση στον τομέα της βιομηχανίας, με τη Σοβιετική Ένωση και την Κίνα να θεωρούνται οι μεγάλοι αντίπαλοι της Μεγάλης Βρετανίας. Επηρεασμένος από το όλο κλίμα, ο Λονδρέζος βιομήχανος Έρικ Σέλτερ, φοβάται πως μπορεί να έχει γίνει στόχος κατασκόπων. Ο μπάτλερ του, Πέρι Άντριου, πιστεύει σε αυτές τις θεωρίες και είναι έτοιμος να τον υπερασπιστεί, με οποιοδήποτε κόστος. Σύμμαχός του γίνεται και ο μάγειρας της οικίας, Τρέβορ. Ένα περίεργο σημειωματάριο της Λίζας, μέλλουσας μνηστής του Έρικ Σέλτερ, αλλά και προσωπικά.πάθη, τον οδηγούν στο να βγάλει ένα παρακινδυνευμένο συμπέρασμα. Το αφεντικό του κινδυνεύει κι αυτός πρέπει να βρει, έναν τρόπο σωτηρίας, όποιο κι αν είναι το τίμημα.

Παίζουν :

Στέργιος Κωνσταντζίκης, Νίκος Zούρλας, Έφη Τοκατλίδου, Γιώργος Σπανός, Βασίλης Τσικάρας.

Σκηνικά: Δημήτρης Αρζουμανίδης

Κοστούμια – styling: Μαρία Γιώτσα

Hair styling: Έλενα Γεωργακάκη

Ήχοι-φώτα: Γιώργος Στεφανίδης, Δημήτρης Προύσαλης

Μακιγιάζ – FX Artist: Κατερίνα Ιντζίδου & Νεφέλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπαλάσκα

Σχεδιασμός αφίσας-flyer: Δημήτρης Παγιάντζας

Δημιουργικό: Μύρων Μούτος, Παναγιώτης Λέφκας

Radio voice: Στέλιος Ντοκούζ

Πληροφορίες: Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, τηλ.: 2310 463423

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window