Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

κατάλογοςΣυλλαλητήριο συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό διοργανώνουν σήμερα, Πέμπτη στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους διοργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χθες οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, απευθύνθηκε κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν δυναμικά το παρών στο συλλαλητήριο και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κλιμακούμενη βία κατά του λαού της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεκατέσσερις μέρες από την άγρια επίθεση και έχουμε πάνω από 550 νεκρούς, εκ των οποίων 150 παιδιά, ενώ τα υπόλοιπα θύματα είναι γυναίκες και άμαχος πληθυσμός. Οι πρόσφυγες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 100.000, ενώ έχουν βομβαρδιστεί μέχρι και νοσοκομεία», δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, Ασσόκι Σέντκι.

“Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες που δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Πρέπει να παλέψουμε για μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα, για το δικαίωμα του Ισραηλινού λαού στην ασφάλεια αλλά κυρίως για το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην ζωή” δήλωσε ο Δήμαρχος Θέρμης και αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μια πρωτοβουλία για ειρήνη στη Μ. Ανατολή. Η αυτοδιοίκηση, συνέχισε, με το ομόφωνο ψήφισμα της ΠΕΔΚΜ καταδικάζει τη «σφαγή» του Παλαιστινιακού λαού ενώ γίνεται προεργασία από τους δήμους για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό σημειώνοντας ότι λόγω του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελεί δύσκολο εγχείρημα καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στην περιοχή.

«Η επίθεση είναι σφοδρότατη και ξεπερνά τα χαρακτηριστικά του πολέμου. Πρόκειται για γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Την ομόφωνη καταδίκη τους για τις εχθροπραξίες εξέφρασαν και οι υπόλοιποι φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Γιάννης Βοϊτσίδης μίλησε για «πολεμικό παραλογισμό», ενώ ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, έκανε λόγο για «πολεμική σύρραξη χωρίς αρχή και τέλος


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο