Δελτία Τύπου|

Πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών, να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων για το ποσοστό που προβλέπεται να δίνεται στους γονείς για τα δρομολόγια για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία, θα διατυπώσουν την ερχόμενη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παπάς, και ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα.

Αυτό ανακοινώθηκε στη διάρκεια της δυναμικής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τον Δήμο Θέρμης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας άμεση λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών και της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Την αντιπροσωπεία του δήμου δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Παπάς ο οποίος τόνισε έχουν “καλυφθεί” πλήρως τα ειδικά σχολεία, ωστόσο υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το σύνολο των μεταφορών.

Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος είπε ότι όλη η σχολική κοινότητα επαφίεται στην καλή πρόθεση των λεωφορειούχων να κάνουν χαμηλότερες τιμές για τα δρομολόγια και εξέφρασε την απαίτηση γονιών, μαθητών και δήμου να δεσμευτεί η κυβέρνηση ώστε να βρεθεί λύση στο πλαίσιο του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Επίσης,  τόνισε ότι η πρόταση αυτή προς το υπουργείο δεν ανεβάζει το κόστος των μεταφορών και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που το υπουργείο δεν αποδεχτεί την πρόταση που θα διατυπωθεί ,τα σχολεία του Δήμου Θέρμης θα κλείσουν από την ερχόμενη Τρίτη.
Ο κ.Παπάς επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι ενδιάμεσος κρίκος στη διαδικασία, και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα υποστηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρία στην Περιφέρεια μαθητές και γονείς πραγματοποίησαν πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα τους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο