Ανακοινώσεις, Ενημέρωση|

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ                  
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
 

          ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
          ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ         
          ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στα δημοσιεύματα περί διακοπής λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού  (ΔΕΠΠΑΘ) αλλά και άλλων ωφέλιμων και απαραίτητων φορέων των ΟΤΑ στη χώρα μας.

Σε περίπτωση που τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα το κλείσιμο των επιχειρήσεων θα οδηγήσει στη διακοπή σημαντικών λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης και στην απόλυση εργαζομένων με σημαντική προσφορά στον τόπο τους.

Η ΔΕΠΠΑΘ, κοινωφελής δημοτική επιχείρηση της Θέρμης, απασχολεί 64 εργαζόμενους αορίστου χρόνου και 132 εργαζόμενους ορισμένου χρόνου (καλλιτεχνικό και αθλητικό διδακτικό προσωπικό, με ολιγόμηνες συμβάσεις εγκεκριμένες από Διυπουργική Επιτροπή και διαφανή μοριοδότηση), που προσφέρουν έργο στο περιβάλλον και στην κοινωνία μας, αλληλεγγύη στους πολίτες και παιδεία στους νέους που έχουν πράγματι ανάγκη! Έχει 2.000 μαθητές στα πολιτιστικά τμήματα και 1.250 στα προγράμματα άθλησης και στα κτίριά της φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται 1.800 μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και 4.000 μέλη Αθλητικών Ερασιτεχνικών σωματείων του Δήμου Θέρμης!

Η αιτιολογία ότι η Επιχείρηση επιβαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό και συμβάλλει στο έλλειμμα είναι απολύτως ανυπόστατη και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα για τον πραγματικό στόχο που είναι οι απολύσεις εργαζομένων των ΟΤΑ. Η ΔΕΠΠΑΘ δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχει συνεχώς μειούμενο κόστος για το δήμο, το κόστος της καλύπτεται ανταποδοτικά από τους δημότες και χρηματοδοτείται και από το ΕΣΠΑ ως δομή Δημιουργικής Απασχόλησης. Αντίθετα από τα δημοσιεύματα η λειτουργία της ΔΕΠΠΑΘ συμβάλλει στα έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων.

Τα συνεχή ανυπόστατα δημοσιεύματα αλλά και οι δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και ακυρώνουν τη λειτουργία των δήμων. Η τρομοκρατία και η προπαγάνδα εις βάρος όσων προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και να βοηθήσουν τον τόπο τους πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει!  

Πιθανό κλείσιμο της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. συνεπάγεται την απόλυση 200 εργαζομένων, τη διακοπή των δραστηριοτήτων πολιτισμού και άθλησης σε πάνω από 9.000 συνδημότες μας,  στην πλειοψηφία νέους και νέες και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών της πρόνοιας, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Αναιρείται δηλαδή η ουσία του ρόλου της Αυτοδιοίκησης και για το λόγο αυτό οφείλουμε οφείλουμε να αντιδράσουμε συλλογικά και κινηματικά !

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα και την ύπαρξη αντίστοιχων σχεδίων για την κάλυψη του στόχου των απολύσεων.  

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδια εις βάρος της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων. Η διαφθορά και η σπατάλη πρέπει να παταχθούν. Όχι όμως εις βάρος όσων προσπαθούν και δουλεύουν! Όχι σε βάρος των πολιτών και της νεολαίας, που έχουν αυξημένες ανάγκες !   

Καλούμε την ΚΕΔΕ να προχωρήσει σε ριζική αντίδραση και σύγκρουση με τα σχέδια αυτά με άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου της!  Πρέπει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή στις απολύσεις εργαζομένων και στην μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης και να οργανώσει την αντίσταση των ΟΤΑ.

Ενημερώνουμε τα κόμματα και τους βουλευτές που θα στηρίξουν αντίστοιχες επιλογές ότι θα βρουν απέναντί τους το δήμο Θέρμης και όλους τους πολίτες του.

Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους πολίτες και τους εργαζόμενους του Δήμου Θέρμης για να αποτρέψουμε τα σχέδια στραγγαλισμού της Αυτοδιοίκησης.

Όλοι μαζί πολίτες, εργαζόμενοι και Δημοτικό Συμβούλιο μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο