Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Ο αναδασμός, πάγιο αίτημα των Βασιλικών, είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας αναδιαρθρώνονται οι ιδιοκτησίες ώστε κάθε ιδιοκτήτης διάσπαρτων τεμαχίων γης να πάρει την ιδιοκτησία του συγκεντρωμένη σε ένα δύο ή το πολύ τρία τεμάχια περίπου ίσης αξίας. Με την παραπάνω διαδικασία οι δικαιούχοι θα κατοχυρώσουν την ιδιοκτησία τους με την έκδοση πάγιων τίτλων κυριότητας.

Για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Θέρμης αναλαμβάνει την προώθηση της ανάθεσης της μελέτης για το δεύτερο  αναδασμό του αγροκτήματος Βασιλικών και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά 9.500 στρέμματα στην περιοχή του αγροκτήματος των Βασιλικών και έχει προϋπολογισμό 440.000 τα οποία θα προέλθουν από  ίδιους πόρους του Δήμου Θέρμης. Ο δήμος θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό γιατί το έργο αφορά χιλιάδες δικαιούχους που θέλουν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους ενισχύοντας την παραγωγή τους. Η προκήρυξη για τη μελέτη αναμένεται να βγει στον αέρα μέχρι τα τέλη του χρόνου. Στο πλαίσιο του έργου θα διαμορφωθούν αγροτικοί δρόμοι και θα εκτελεστούν τα απαραίτητα έργα υποδομής.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο