Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Παράσταση διαμαρτυρίας παιδιών και γονέων στην Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας 28/3, ώρα 10:00

 

Μετά από έκτακτη γενική συνέλευση η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας από γονείς και μαθητές στην Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας την Πέμπτη 28/3 και ώρα 10:00.

Ο Δήμος Θέρμης θα είναι στο πλευρό των γονέων και των παιδιών με το αίτημα να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων.  

Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών με θύματα γονείς και παιδιά και μάλιστα στα μέσα της σχολικής χρονιάς προέκυψαν πάλι παρά τη μεταφορά της αρμοδιότητας στις περιφέρειες και τη διαβεβαίωση μετά τα προβλήματα του Σεπτέμβρη για υπογραφή συμβάσεων και ομαλή χρηματοδότηση εκ μέρους του υπουργείου.

Μετά από την προώθηση στη βουλή τροπολογίας για τη μεταφορά μαθητών από την οποία προκύπτει απομείωση 10{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} στα δεδουλευμένα 2011 και 2012 των τουριστικών πρακτόρων που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών οι λεωφορειούχοι  σταμάτησαν «επ΄ αόριστον» τα δρομολόγια διεκδικώντας δεδουλευμένα έντεκα μηνών και νέες συμβάσεις για το τρέχον σχολικό έτος.

Εκτός από τη μείωση αυτή σε τιμολόγια που έχουν ήδη κοπεί, οι συμβάσεις που έπρεπε από το Σεπτέμβριο να έχουν υπογραφεί παραμένουν ανυπόγραφες από την Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας από την οποία γίνεται η μεταφορά των μαθητών. Η διακοπή των δρομολογίων θα επηρεάσει περίπου 5000 μαθητές σε όλο το Ν. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι 1000 φοιτούν σε ειδικά σχολεία.

Στο δήμο της Θέρμης, όπως και σε άλλους δήμους, τα δρομολόγια ξεκίνησαν στην αρχή της χρονιάς μετά από πίεση και προσωπική εγγύηση του Δημάρχου. Σημειώνουμε ότι τα δρομολόγια για τα δύο ειδικά σχολεία πραγματοποιούνται κανονικά αφού οι συμβάσεις  για τη μεταφορά των συγκεκριμένων μαθητών έχουν γίνει από το δήμο Θέρμης και όχι από την Περιφέρεια.

Η παιδεία ανέκαθεν αποτελούσε προτεραιότητα για το δήμο Θέρμης και στις τραγικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία, η πολιτεία οφείλει να είναι στο πλευρό των γονέων και των μαθητών.

Με τη στάση αυτή της κυβέρνησης τίθεται σε αμφισβήτηση ακόμη και η λειτουργία των σχολείων σε περιοχές όπου απαιτείται η μεταφορά των μαθητών. Οι παλινδρομήσεις πρέπει να σταματήσουν και η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και τη μεταφορά των  μαθητών.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο