Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

Το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ διοργανώνει ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΩΝ με τίτλο,«Μεγαλώνοντας το παιδί μου: προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία». Ποιους ρόλους καλείται να παίξει ο γονιός; Ποια συναισθήματα βιώνει, τόσο ο ίδιος όσο και το παιδί του; Ποιες δυσκολίες συναντάει σε επίπεδο σχέσεων, επικοινωνίας, ορίων; Ποιες είναι οι προκλήσεις για προσωπική εξέλιξη και ενδυνάμωση;Σκοπός της ομάδας είναι να δημιουργηθεί ένας ασφαλής χώρος μοιράσματος και υποστήριξης των γονέων, οι οποίοι μεγαλώνουν το/τα παιδί/ά τους στο πλαίσιο μιας μονογονεϊκής οικογένειας. Σε δεύτερο χρόνο, στοχεύει να διερευνήσει τις δυνατότητες για τη δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης. Οι επιμέρους στόχοι της ομάδας και η ειδικότερη θεματολογία θα προκύψει μέσα από τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Η μέθοδος που ακολουθείται είναι η βιωματική. Η ομάδα απευθύνεται σε μονογονείς, κατοίκους των Δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς, ΠυλαίαςΧορτιάτη και Θερμαϊκού, με παιδιά όλων των ηλικιών.

Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους γονείς να συμμετέχουν, θα λειτουργήσουν δύο ανεξάρτητες ομάδες. Η πρώτη ομάδα θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, ώρες 10:00 – 12:00. Συντονιστής είναι ο Αναστάσης Μαυρομιχάλης, MSc Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής & Επόπτης Gestalt. Η δεύτερη ομάδα θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, ώρες 10:00 – 12:00.Συντονίστρια είναι η Δρακοπούλου Μαριάννα, Κλ. Ψυχολόγος MR, Ψυχαναλύτρια, Χοροθεραπεύτρια.-Έναρξη ομάδων: Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 και Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023-Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και για τις δύο ομάδες: Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023-Αριθμός συναντήσεων: 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις-Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αν.Θεσ/νίκης Ελπίδα, Ησιόδου 10, 55135, ΚαλαμαριάΠληροφορίες: στο e-mail του Κέντρου kpelpida@gmail.com και στο τηλέφωνο 2310442044Δηλώσεις συμμετοχής: στο σύνδεσμο https://forms.gle/WzBNVq36fnSLZAkeA

Προϋπόθεση για τη λειτουργία της κάθε ομάδας είναι να συμμετέχουν κατ’ελάχιστο 15 γονείς.Η συμμετοχή στην ομάδα, όπως και σε όλες τις δράσεις του Κ.Π. ΕΛΠΙΔΑ, είναι ΔΩΡΕΑΝ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο