Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

κατάλογοςΟ ρόλος της προληπτικής ιατρικής είναι καθοριστικός και σωτήριος σε όλες τις περιπτώσεις ασθενειών που απειλούν την υγεία και τη ζωή ενός ατόμου. Στο πλαίσιο του Νοεμβρίου, ως μήνα πρόληψης το Κεντρο Υγείας, ο Δήμος Θέρμης και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας διοργανώνουν σχεδόν καθημερινά δράσεις που έχουν να κάνουν τόσο με την ενημέρωση αλλά και τον προληπτικό έλεγχο ομάδων πληθυσμού. Αυτή την εβδομάδα οι ενημερωτικές δράσεις αφορούν τον μητρικό θηλασμό αφού διανύουμε την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, τις παθήσεις των ματιών όπως η ωχρά κηλίδα και οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη στους οφθαλμούς αλλά και την Τρίτη Ηλικία. Την Κυριακή 2/11 πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Ν. Ραιδεστού ομιλία με τίτλο “Πως βιώνουμε τα γηρατειά”. Για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που αφορά όλη την οικογένεια μίλησε η κοινωνική λειτουργός του ΚΥΘ Μαρία Κοκκίνη. Την εκδήλωση προλόγισε η δ/τρια του ΚΥΘ, Σοφία Καραγιαννοπούλου, ενώ αρκετά μέλη του ΚΑΠΗ, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, κ.κ. Μίχου και Κοντοπίδης παρακολούθησαν την εκδήλωση. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί κοινωνική έρευνα για τις ενδοοικογενειακές σχέσεις μέσω ερωτηματολογίων της κοινωνικής υπηρεσίας του ΚΥΘ.

Χτες το απόγευμα η κ. Αρετή Χίτογλου – Μακέδου, καθηγήτρια βιοπαθολογίας και  κλινικής βιοχημείας, μίλησε στους γονείς του παιδικού σταθμού “Ελαφάκια” για την ιδιαίτερη σημασία της σωστής διατροφής ως μέσο πρόληψης στην παιδική ηλικία.

Την Τετάρτη και Πέμπτη, 5 και 6 Νοεμβρίου αντίστοιχα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Θέρμης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και προληπτικός έλεγχος του βυθού οφθαλμού για την ανίχνευση πρώιμων ή και προχωρημένων παθολογικών ευρημάτων που αφορούν παθήσεις των οφθαλμών, όπως είναι η ηλικιακή εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας και οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη στους οφθαλμούς.

Το διήμερο 5 & 6 Νοεμβρίου θα είναι αφιερωμένο στα οφέλη του μητρικού θηλασμού, αφού η εβδομάδα που διανύουμε είναι αφιερωμένη σε αυτόν. Έτσι, την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου παιδίατροι και μαίες του Κέντρου Υγείας Θέρμης θα μοιράσουν φυλλάδια και θα ενημερώσουν  όσους θα βρίσκονται στο κέντρο της Θέρμης για το μητρικό θηλασμό. Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ. η κ. Σοφία Καραγιανοπούλου, Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Θέρμης θα μιλήσει για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στο ΚΑΠΗ της Αγ. Παρασκευής.

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρου Υγείας την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 13:30 η κ. Αναστασία Πασχαλέρη, γεροντολόγος και διαιτολόγος,  θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “το εικοσιτετράωρο σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και τις ανάγκες τους”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο