_Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εθελοντών, Οκτώβριος-Νοέμβριος 2010

Το σεμινάριο είχε ως κύριο στόχο να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να προετοιμαστούν για την ανάληψη εθελοντικών δράσεων. Βασικά θέματα ήταν η αναγνώριση των κινήτρων που μας ωθούν στην προσφορά εθελοντικής βοήθειας, η ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας και η αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων στη συνεργασία με τους αποδέκτες των εθελοντικών ενεργειών. Μέσα από την ενεργή τους συμμετοχή, οι εθελοντές αναζήτησαν τους τρόπους που μπορούν να τους διευκολύνουν να προσεγγίσουν το συνάνθρωπο και τους παράγοντες εκείνους που μπορούν να βελτιώσουν την επικοινωνία με τους άλλους. Τέλος, συζήτησαν για τα πρακτικά ζητήματα που μπορούν να προκύψουν στην επαφή με τους ωφελούμενους και αναζήτησαν τα σημεία και τις αρχές που θα μπορούσαν να τους διευκολύνουν στο έργο τους.

_Σεμινάριο Εμψύχωσης Παιδαγωγών, Φεβρουάριος-Μάιος 2010

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση του παιδαγωγικού προσωπικού των παιδικών σταθμών σε θέματα συναισθηματικής υγείας των βρεφών και νηπίων, αλλά, κυρίως, η υποστήριξη, η ενδυνάμωσή τους στο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών και η εμψύχωσή τους στο ρόλο τους.

Μέσα από την ενεργητική συμμετοχή τους οι παιδαγωγοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες αναφορικά με το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις που δέχονται καθημερινά στον επαγγελματικό τους ρόλο, αλλά και να διερευνήσουν τις αντιλήψεις και τις στάσεις τους ως προς το τι σημαίνει «δύσκολη» συμπεριφορά. Επιπλέον, αναζήτησαν τρόπους βελτίωσης των δεξιοτήτων επικοινωνίας, ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης και ουσιαστικότερης συνεργασίας με την οικογένεια. Επίσης, μοιράστηκε στους συμμετέχοντες ενημερωτικό υλικό το οποίο επιμελήθηκαν τα στελέχη του Γραφείου Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο