_Πολιτιστικό Κέντρο Ταγαράδων, Ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας στην ανάπτυξη των παιδιών», 22/3/2010

Παρουσιάστηκαν τα στάδια εξέλιξης της οικογένειας, οι αλλαγές στη συμπεριφορά των παιδιών εν όψει της μέσης παιδικής ηλικίας και οι αλλαγές στις προσδοκίες των γονιών για τα παιδιά τους, η δυναμική των σχέσεων με τα αδέλφια, η επίδραση της εργασίας της μητέρας στην ανάπτυξη των παιδιών και οι μορφές γονεϊκότητας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι γονείς διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους ως προς τι ορίζει τη βέλτιστη γονεϊκότητα και, επισημάνθηκε ότι ένας από τους πιο ουσιώδεις ρόλους των γονιών αφορά τη διαπραγμάτευση κοινών στόχων, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία με τα παιδιά, το μοίρασμα των ευθυνών, τη συν-ρύθμιση και την υποστήριξη.

 

_ Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, Ομιλία σε γονείς με θέμα «Η ανάπτυξη των παιδιών κατά την πρώτη παιδική ηλικία», 17/2/2009

Κεντρικός άξονας της εισήγησης ήταν θέματα που αφορούν την πορεία της ανάπτυξης των παιδιών μεταξύ των ηλικιών 2 έως 6 ετών. Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα ορόσημα κατά τη διάρκεια της πρώτης παιδικής ηλικίας και οι βασικές θεματικές ήταν η σωματική ανάπτυξη, οι μεταβολές στις κινητικές δεξιότητες, η γνωστική ανάπτυξη, η ανάπτυξη της προσωπικής και κοινωνικής ταυτότητας και η συναισθηματική ανάπτυξη. Επιπλέον, συζητήθηκαν εκτενέστερα θέματα που αφορούν τις θετικές κοινωνικές συμπεριφορές και την επιθετικότητα των παιδιών, καθώς και η ξεχωριστή συμβολή της οικογένειας στην ανάπτυξη των παιδιών.

 

_Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, Ομιλία “Σκλήρυνση κατά πλάκας & καθημερινότητα”, 8/11/2011

Η ομιλία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία αναφορικά με τη νόσο. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ασθένειας, οι προκλήσεις που θέτει στο άτομο και στο στενό ή ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον, καθώς  και το πεδίο δράσης της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Τέλος, εθελοντές και μέλη της Εταιρίας μίλησαν για την προσωπική τους εμπειρία με τη νόσο, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους παρευρισκόμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο