Τα άτομα που παρέχουν σήμερα φροντίδα σε μέλη της οικογένειάς τους δεν είναι λίγα. Η επίβλεψη ενός άρρωστου συγγενούς, ενός ηλικιωμένου γονέα, ενός ατόμου με αναπηρία δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, αλλά πολύ περισσότερο δεν αποτελεί μια εύκολη δραστηριότητα.

Τα άτομα που παρέχουν φροντίδα αντιμετωπίζουν συχνά δυσκολίες σε συναισθηματικό, οικογενειακό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος πόσο ξεχωριστή μπορεί να είναι η κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα όταν κάποιος παρέχει φροντίδα σε άτομα με σοβαρή ασθένεια. Παράλληλα, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας ότι τα άτομα που παρέχουν φροντίδα ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν και προσωπικές δυσκολίες οι οποίες πηγάζουν από τον επαγγελματικό τομέα και τις καθημερινές απαιτήσεις και υποχρεώσεις.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα άτομα που παρέχουν φροντίδα να ζητούν και να λαμβάνουν βοήθεια για να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες αυτές και να χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία ή υπηρεσία που τους προσφέρεται από το σύστημα κοινωνικής μέριμνας.

Μια από τις δραστηριότητες του Γραφείου Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών είναι η στήριξη σε συναισθηματικό και πρακτικό επίπεδο ατόμων που έχουν αναλάβει τη φροντίδα άλλων. Οι υπηρεσίες παρέχονται από ψυχολόγους και περιλαμβάνουν ατομική συμβουλευτική για την καλύτερη αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών και ενημέρωση για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης και κρατικές παροχές.

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο