Σουρωτή

Η Σουρωτή είναι ένα σχετικό νέο χωριό κτισμένο στο πρανές του όρους Κάλαυρος απέναντι από το Χορτιάτη, φτάνοντας μέχρι τον κάμπο της κοιλάδας του Ανθεμούντα. Η περιοχή ήταν γνωστή από τα αρχαία χρόνια για τα πυκνά δάση με την πολύτιμη ναυπηγήσιμη ξυλεία και τις πλούσιες πηγές. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα άρχισε η συγκέντρωση ανθρώπων από διάφορες περιοχές. Στους λίγους ντόπιους προστέθηκαν Βλάχοι από τη Βλάστη Κοζάνης, πρόσφυγες από τη Θράκη, την Ανατολική Ρωμυλία και τη Μικρά Ασία.

Η έλλειψη πόσιμου νερού στις αρχές του 20ου αιώνα δραστηριοποίησε τις υπηρεσίες υδρογεωλογίας του γαλλικού στρατού και έτσι ανακαλύφθηκαν οι πηγές της Σουρωτής. Τότε δημιουργήθηκε το πρώτο εμφιαλωτήριο φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το υπερσύγχρονο εμφιαλωτήριο της εταιρίας ΣΟΥΡΩΤΗ Α.E (www.souroti.gr). Το νερό της Σουρωτής είναι φημισμένο και καλύπτει την εσωτερική αγορά και έχει κατακτήσει με την ποιότητα του και τις αγορές του εξωτερικού.

Γραφείο Τοπικής Κοινότητας Σουρωτής,τηλ.:  23960 41260, φαξ: 2396024573

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης