Συνεχίζεται το έργο της ανάπλασης των οδών Δημητρίου και Καραολή και Βασιλικής Ταβάκη που ξεκίνησε τον Απρίλιο 2012. Σε ότι αφορά την Δημητρίου και Καραολή ήδη έχει δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα από Καπετάν Χάψα ώς Μαρίνου Αντύπα, ενώ από Μαρίνου Αντύπα μέχρι Νέστωρος γίνονται εργασίες στα δίκτυα υποδομών οι οποίες ενδέχεται να καθυστερήσουν λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων στην περίοχή (μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 36 τάφοι). Παράλληλα, εργασίες γίνονται για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στην Τούμπα. Από τις αρχές Μαρτίου είναι κλειστό το τμήμα του δρόμου οδηγεί στο φράγμα από την οδό Ειρήνης έως και την περιμετρική οδό στα όρια με το Δήμο Πανοράματος.

 

Αναφορικά με την ανάπλαση της Βασιλικής Ταβάκη έχει δοθεί σε κυκλοφορία ο κόμβος Β. Ταβάκη – Σ. Πέτρουλα μέχρι και την οδό Τσαλδάρη. Εργασίες γίνονται στο τμήμα από την οδό Π. Τσαλδάρη μέχρι την Πλατεία Παραμάνα. Εκεί ο δρόμος θα ασφαλτοστρωθεί και θα δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος Μαϊου.

Με τις αναπλάσεις αυτές θα κατασκευαστούν δίκτυα ομβρίων και ύδρευσης και θα ανακατασκευαστούν τα υφιστάμενα όπου χρειάζεται. Με το ίδιο έργο διαμορφώνονται οι υποδομές για τη διευκόλυνση μετακινήσεων των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, διαβάσεις στις διασταυρώσεις, αυξάνεται το πλάτος των πεζοδρομίων, κατασκευάζονται ράμπες για Αμέα και παιδικά καροτσάκια, αλλά και οδηγός για άτομα με προβλήματα όρασης.

Παράλληλα, θα γίνουν δενδροφυτεύσεις, αυτοματοποιημένα αρδευτικά δίκτυα, ηλεκτροφωτισμός, τοποθετούνται βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων και αστικός εξοπλισμός (καλαθάκια, κολονάκια, κάδοι ανακύκλωσης, πινακίδες οδικής σήμανσης και ανακλαστήρες οδοστρώματος).    Δημιουργούνται ποδηλατοδρόμοι διπλής κατεύθυνσης, γίνονται μονοδρομήσεις, διαμορφώνονται  χώροι στάθμευσης  για αυτοκίνητα και οχήματα ΑΜΕΑ.

Τα έργα αυτά προϋπολογισμού 4,7 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ κατά 3.151.000 εκ. ευρώ και από ίδιους πόρους του δήμου κατά 1.550.400 εκ ευρώ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο