ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

 Μεγάλη επιτυχία και έντονη προσέλευση του εμπορικού κόσμου από όλη την Ελλάδα σημείωσε το πρώτο Συνέδριο «Future of Retail» που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Φεβρουαρίου σε Κεντρικό Ξενοδοχείο της Πρωτεύουσας, υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου επιχειρήθηκε η ανάδειξη του μέλλοντος του Εμπορίου υπό το πρίσμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και της μετάβασής του από το παραδοσιακό στο ψηφιακό περιβάλλον.
Τις εργασίες τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από πεντακόσιοι σύνεδροι,  εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου από όλη τη χώρα, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.
Την Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος κ. Φανή Μπλιούμη, ως εκλεγμένη Αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορίου – Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε στο πλαίσιο του Συνεδρίου ένα εξαιρετικό βίντεο, μέσα από το οποίο οι σύνεδροι, καθώς και οι εκπρόσωποι των άλλων εμπορικών συλλόγων της χώρας, παρακολούθησαν με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση και το τελικό αποτέλεσμα της επιτυχημένης εκδήλωσης της “Λευκής Νύχτας” στη Θέρμη καθώς και όλες τις παράλληλες δράσεις της, ως παράδειγμα καλής πρακτικής και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των μελών του Δ.Σ και των Εμπορικών συλλόγων με τον Δήμο, το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια.


Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να δουν πως οι «λευκές νύχτες» μπορούν να αποτελέσουν μία σημαντική ανάσα για την αγορά. Μία δράση τόνωσης της αγοράς με πολύ μεγάλο τζίρο. Αποδείχτηκε στην πράξη, πως οι οικονομικές προσφορές σε συνδυασμό με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για 5η συνεχή χρονιά φέτος στη Θέρμη, κατάφεραν να προσελκύσουν χιλιάδες κόσμου με την βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών και να περάσουν ένα ευχάριστο εορταστικό βράδυ, κάνοντας παράλληλα και οικονομικές αγορές. Η Ένωση σαφώς καλύτερα οργανωμένη και με την εμπειρία των προηγούμενων ετών παρουσίασε μία μοναδική εκδήλωση, με τη στήριξη Δήμου- Περιφέρειας και Επιμελητηρίου, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από όλη τη Θεσσαλονίκη αλλά και πολλούς κοντινούς Νομούς, από τη Λάρισα και το Βόλο έως τη Θράκη. Η εκπρόσωπος της ΕΕΕΘ δέχτηκε τα συγχαρητήρια πολλών συνέδρων και εκπροσώπων άλλων Εμπορικών Συλλόγων της χώρας που ενεργοποιούνται πλέον στην κατεύθυνση παρόμοιας διοργάνωσης και στον τόπο τους.

Να σημειωθεί τέλος, πως περισσότεροι από 50 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό επικεντρώθηκαν στην ερμηνεία και την ανάλυση των διεθνών τάσεων με στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας πρότασης για το μέλλον του Εμπορίου. Το συνέδριο αποτέλεσε μία φιλόδοξη και ταυτόχρονα αναγκαία πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ, που ήρθε να διαμορφώσει ένα πλαίσιο προβληματισμού για το μέλλον του εμπορίου.

Εκ μέρους της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης το Συνέδριο παρακολούθησαν επίσης, ο Πρόεδρος κ. Ευστάθιος Πιστέλας και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Νίκος Τριανταφυλλίδης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο