Στο Erasmus+ το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας  στην Ευρώπη, συμμετέχει το Γενικό Λύκειο των Βασιλικών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στόχο να βοηθά τους νέους μας να αναπτύσσουν και να ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες σε ιδρύματα και οργανισμούς που βρίσκονται σε διάφορες χώρες.
To συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ουσιαστικά, μια ευκαιρία να ανακαλύψουν οι μαθητές μας, πώς μπορούν να γίνουν ενεργοί πολίτες, ικανοί να σκέφτονται κριτικά και δημιουργικά, να αναλαμβάνουν τον ρόλο τους στις δημοκρατικές διαδικασίες, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αλλά και να γνωρίζουν και τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι τόσο να αποκτήσουν οι μαθητές κριτική σκέψη, ηγετικές ικανότητες, κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, όσο και να εξοικειωθούν με τις ευρωπαϊκές αξίες, την διαπολιτισμική εκπαίδευση και την συνεργασία με τους Ευρωπαίους μαθητές.


Το ΓΕ.Λ. Βασιλικών συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση μαζί με σχολεία από τέσσερις άλλες χώρες και συγκεκριμένα με σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Τουρκία.
Στο πλαίσιο των δράσεων μαθητές από αυτές τις χώρες θα συμμετάσχουν τόσο στο ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα, όσο και σε δράσεις κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας, αφού θα φιλοξενούνται σε σπίτια των οικογενειών μαθητών από το σχολείο των Βασιλικών. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν τόσο τον τρόπο διδασκαλίας στη Ελλάδα, όσο και τις τοπικές συνήθειες, τις καθημερινές δράσεις στον τόπο μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν ήδη επισκεφθεί την Τουρκία, όπου βίωσαν μια ενδιαφέρουσα πολιτισμική εμπειρία φιλοξενίας.
Επόμενος σταθμός η Ελλάδα και το Λύκειο των Βασιλικών, που θα φιλοξενήσει τις δράσεις του Ευρωπαϊκού προγράμματος.
Πολύτιμος υποστηρικτής της όλης προσπάθειας ο Δήμος Θέρμης, που έχει ήδη ενισχύσει την τεχνολογική υποδομή του Λυκείου με εξοπλισμό και αναλαμβάνοντας σειρά δράσεων. Να σημειωθεί πως  όλες οι ενέργειες, προέκυψαν κατόπιν συνεννόησης  και καλής συνεργασίας με τη Διεύθυνση του Γ.ΕΛ. και του συλλόγου των καθηγητών που συντονίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 
Ευχή όλων μας, με την ολοκλήρωση της δράσης, οι εταίροι μας να γνωρίζουν πως αποχωρίζονται μία χώρα φιλόξενη με ισχυρή πολιτισμική κληρονομιά και οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα να έχουν αποκτήσει  χρήσιμες εμπειρίες.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο