ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Την ενίσχυση της συνεργασίας των παιδαγωγών και των γονέων με κάθε τρόπο προωθούν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Θέρμης. Στόχος είναι η ευρύτερη αλληλεπίδραση γονιών και παιδαγωγών η οποία θα βοηθήσει στην ομαλή και ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών, αφού οι γονείς είναι οι πιο σημαντικοί συνεργάτες του παιδαγωγού προσχολικής ηλικίας.
Για το σημαντικό θέμα της “ενίσχυσης της συνεργασίας γονέων και παιδαγωγών “ μίλησε στις παιδαγωγούς των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Θέρμης η Δρ. Μαρία Ευαγγέλου Τσιτιρίδου. στο πλαίσιο των επιμορφωτικών σεμιναρίων που υλοποιούν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής. Σύμφωνα με την Δρ. Μαρία Ευαγγέλου Τσιτιρίδου “η επιτυχημένη συνεργασία βοηθά τον παιδαγωγό να κατανοήσει την κουλτούρα της οικογένειας και να καταρτίσει ένα σχέδιο συνεργασίας με τους γονείς”.
Πέρα από τα επιμορφωτικά προγράμματα που εδώ και καιρό υλοποιούν Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής ξεκίνησε μια συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ». Πρόκειται για την Ομάδα Γονέων με τίτλο «Εμείς και τα παιδιά μας». Η Ομάδα ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στον Παιδικό Σταθμό Θέρμης και θα ολοκληρώσει το ταξίδι της σε 15 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις. Οι γονείς στο καθημερινό ταξίδι μεγαλώματος των παιδιών τους συχνά αναρωτιούνται τι καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν, πόσο πιο αποτελεσματικοί ή «σωστοί» θα μπορούσαν να είναι. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον συνύπαρξης με τους άλλους, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες, να αναδείξουν προβληματισμούς και ανησυχίες που συναντούν καθημερινά στην οικογενειακή τους πραγματικότητα και να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης που ταιριάζουν στις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες.
Στη συνεργασία ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς σημαντικότατο ρόλο έχει παίξει το έργο που επιτελείται από τους συλλόγους γονέών και κηδεμόνων των βρεφονηπιακών σταθμών Πλαγιαρίου, Ελαφάκια, Μελισσόπουλα καθώς και του Παιδικού Σταθμού της Καρδίας.
Τέλος, τις Πρώτες Βοήθειες για παιδιά θα διδάξουν εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας δήμου Θέρμης στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των γονιών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο