Την ερχόμενη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 ανάβουν τα πρώτα φώτα των Χριστουγέννων στο δήμο Θέρμης. Οι γιορτές ξεκινούν από τα Βασιλικά, τον Αγ. Αντώνιο και το Τριάδι και “δονούν” όλο το δήμο Θέρμης με μηνύματα χαράς, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας.

Αναλυτικά, αυτή την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 στον Αγ. Αντώνιο στις 18:00 μικροί και μεγάλοι δίνουν το καθιερωμένο πλέον “ραντεβού” με τον Αγ. Βασίλη γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία. Ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός και η Εθελοντική Ομάδα Γυναικών θα προσφέρουν νόστιμα κεράσματα, ενώ τα Χριστούγεννα θα “τραγουδήσουν” η Χορωδία Ενηλίκων Αγ. Αντωνίου και η Παραδοσιακή Χορωδία της Κρήνης, η Νεολαία του Αγ. Αντωνίου θα κάνει ένα δημιουργικό εργαστήρι ευχών για τα παιδιά, ενώ το ειδικό “ταχυδρομείο” έχει αναλάβει την απ΄ευθείας επικοινωνία με τον Βόρειο Πόλο για την αποστολή των γραμμάτων όλων των παιδιών. Στο ραντεβού θα δώσουν το παρόν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του Αγ. Αντωνίου.

Την ίδια ώρα στην Πλατεία του Τριαδίου το χριστουγεννιάτικο έλατο στολίζεται με ευχές από το τμήμα εικαστικών του Κέντρου Πολιτισμού Τριαδίου και “ανάβει” κάτω από τον ήχο των ψαλμουδιών της Χορωδία Ενηλίκων Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Τριαδίου. Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε ξωτικά με face painting και ο Σύλλογος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Τριαδίου “Αγ. Γεώργιος” κερνά μικρούς και μεγάλους. Την ίδια ώρα η Ελληνική Οργάνωση Πρόνοιας & Ισότητας «Πνοή Ελπίδας» πραγματοποιεί παζάρι αλληλεγγύης.

Μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει μισή ώρα μετά, δηλαδή στις 18:30 στην Πλατεία Χάνια στα Βασιλικά ο Άγιος Βασίλης παρέα με τους ξυλοπόδαρους θα περιμένουν τα παιδιά με δωράκια και και “Κλικούδια”, οι φατσούλες αλλάζουν με face painting και τα τμήματα εικαστικών της ΔΕΠΠΑΘ στολίζουν με ευχές το δέντρο. Το “Μήλον της Έριδος” από το Γυμνάσιο Βασιλικών παρεμβαίνει εικαστικά στο χώρο παρέα με τα τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου του Κέντρο Πολιτισμού Βασιλικών. Χριστουγγενιάτικες μελωδίες θα ακουστούν από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων Βασιλικών ενώ οι μικροί χορωδοί του 1ου δημοτικού σχολείου Βασιλικών και η χορωδίες του ΛΑ.ΧΟ.ΣΥ.ΒΑ. Και του ΚΑΠΗ Βασιλικών θα ψάλουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Το γλέντι δεν τελειώνει εδώ καθώς το χορευτικό τμήμα του ΛΑ.ΧΟ.ΣΥ.ΒΑ. Θα μας χαρίσει όμορφους χορούς ενώ θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής και bazaar.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο