ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Θεατρικό Φθινόπωρο στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης συνέχεια, με δύο νέες παραστάσεις που θα μαγέψουν τους θεατές. Το Θεατρικό Φθινόπωρο, η μεγάλη αυτή θεατρική συνάντηση με παραστάσεις και παραγωγές των ομάδων θεάτρου της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ καθώς και τη συμμετοχή θεατρικών παραστάσεων από νέες ομάδες της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με δύο ακόμη ξεχωριστά έργα την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου καθώς και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019.
Στόχος του, για μία ακόμη χρονιά να συμβάλλει στη θεατρική παιδεία με απώτερο σκοπό, να δώσει την ευκαιρία σε θεατρικούς δημιουργούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους .Μια γιορτή με βασικό σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τον κόσμο με το θέατρο .

Αναλυτικά το πρόγραμμα των νέων παραστάσεων παρουσιάζεται ακολούθως:

Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Νοεμβρίου
“Έχε τον νου σου στο παιδί… για να υπάρχει Ελπίδα”

Το έργο:
Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν βίαια τη χώρα τους, λόγω πολέμου, μόνα τους, χωρίς τις οικογένειές τους. Γνωρίζονται στη διαδρομή, σε μια διαδρομή που έχουν να αντιμετωπίσουν, δουλεμπόρους, στρατιώτες που τους κυνηγούν, ανθρώπους που δεν τους δέχονται. Χιλιάδες παιδιά κάνουν αυτό το ταξίδι κάθε μέρα ασυνόδευτα, άλλα είναι τυχερά κι επιβιώνουν κι άλλα όχι. Εμείς τους παρακολουθούμε απλώς να περνάνε, αφήνοντάς τους στην τύχη τους, μυξοκλαίμε καμιά φορά μπροστά στις σκληρές εικόνες που δείχνει η τηλεόραση, μετά φιλάμε τα παιδιά μας και πάμε για ύπνο.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δώρα Σκαρλάτου
Μουσική επιμέλεια: Σοφία Τσούνταλη
Σκηνικά – Κοστούμια: Σοφία Ιεροδιακόνου
Φωτισμοί: Γρηγόρης Μόσχου
Ερμηνεύουν
Θοδωρής Γαρδίκης, Θωμαή Γαρδίκη, Ολυμπία Τουφεξή, Αθηνά Μπακάλη, Μαρία Χατζηγιάννη, Ελένη Κολοζώφ, Ξανθίππη Ευθυμιάδου, Κωνσταντίνος Ταλιουρίδης, Στέλλα Χατζηϊωάννου, Ραλία Σοβατζή.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου
“Ο Αετός και το Θεριό”
Από τη Θεατρική & Μουσική Ομάδα Εκπαιδευτικών Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δ. Θεσσαλονίκης
Το έργο:
Πρόκειται για μία μουσικοθεατρική παράσταση με γραμμική δραματοποιημένη αφήγηση αποσπασμάτων των βιβλίων του συγγραφέα και στοχαστή Ν. Καζαντζάκη: Οδύσεια, Αναφορά στον Γκρέκο, Ζορμπάς, Ασκητική και τραγούδια που έχουν ακουστεί από τον τραγουδοποιό και λυράρη Ν. Ξυλούρη.
Προσπαθήσαμε να “βάλουμε αντάμα” τους δυο αυτούς σπουδαίους κρητικούς σαν σύμβολα ελευθερίας εξάροντας τη δύναμη της ψυχής και του πνεύματός τους.
Στην παράσταση συμμετέχουν εκπαιδευτικοί ως ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτες.
Συντελεστές
Κείμενα, Οργάνωση, Σκηνοθεσία: Μερόπη Κόπτση
Συμμετέχουν
Αφήγηση: Μερόπη Κόπτση
Παίζουν: Γιάννης Ξενιτόπουλος, Γιώργος Καρούτας.
Τραγουδούν: Μάκης Αϊβάζογλου, Μιχάλης Κανλής, Κυριάκος Ξανθόπουλος.
Κιθάρα: Κυριάκος Ξανθόπουλος
Κρουστά: Μάκης Αϊβάζογλου, Μιχάλης Κανλής.
Συμμετέχει: o Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου “Ο Ερωτόκριτος”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο