Όπως είναι γνωστό, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Δρόμο Υγείας Τριλόφου <Τρέχουμε για την καρδιά>.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μίκρας (Τριλόφου) σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Τριλόφου, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου του Δήμου Θέρμης, την υποστήριξη του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, της ΕθελοντικήW ΟμάδαW Πολιτικής Προστασίας Μίκρας και των τοπικών Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων διοργάνωσε τον Δρόμο Υγείας με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) για την ευρύτερη περιοχή του Τριλόφου.

Μικροί και μεγάλοι δρομείς συμμετείχαν στη διαδρομή των 1000 ή των 3000 μέτρων και παρουσία εθελοντών ιατρών και ασθενοφόρου υποστήριξαν με πολύ καλή διάθεση την συλλογική αυτή κίνηση της διοργάνωσης είτε τρέχοντας είτε περπατώντας.

Οι ακούραστοι εθελοντές τους υποδέχτηκαν στον τερματισμό με νερά, μπανάνες, μπάρες δημητριακών και αναμνηστικά μετάλλια και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES.

Χάρη στη μεγάλη συμμετοχή δρομέων, εθελοντών και χορηγών ο στόχος της αγοράς του ΑΕΑ επετεύχθη και αγοράστηκαν όχι ένας, αλλά δύο απινιδωτές. Οι διοργανωτές μάλιστα κατάφεραν μέσα στους τελευταίους 6 μήνες να συγκεντρώσουν χρήματα για συνολικά τρία τέτοια μηχανήματα τα οποία θα καλύψουν γεωγραφικά την περιοχή του Τριλόφου και θα καταστήσουν το έργο της εθελοντικής ομάδας ανανηπτών του Τριλόφου πιο εύκολη εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο