Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη αλλά και άρωμα παράδοσης οι κάτοικοι του Κάτω Σχολαρίου, του Αγίου Αντωνίου και της Περιστεράς τίμησαν τον Προφήτη Ηλία και φέτος.  Στο Κάτω Σχολάρι παρουσία του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου εκατοντάδες συνδημότες μας, έδωσαν δυναμικό παρόν στις διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την περασμένη Παρασκευή 19 έως και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 με τη συνδρομή του Δήμου Θέρμης, της Κοινότητας Κάτω Σχολαρίου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και το Σύλλογο Πολιτισμού και Εθελοντισμού Κάτω Σχολαρίου, τα μέλη του οποίου για μία ακόμη χρονιά εργάστηκαν εθελοντικά την τελευταία εβδομάδα, με στόχο την επιτυχημένη ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στο μεγάλο φράγμα Κάτω Σχολαρίου, ένα πάγιο αίτημα της Κοινότητας που σύντομα ικανοποιείται. Πρόκειται για το δρόμο “Αποστολίδη” που συνδέει τον οικισμό με το φράγμα, όπου τον ερχόμενο μήνα όπως είναι γνωστό θα φιλοξενηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις νεολαίας “Αυγουστιάτικο Φεγγάρι” που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερους νέους της περιοχής μας, αλλά και ευρύτερα από γειτονικούς δήμους. Τέλος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους χρόνια πολλά και ανανέωσε το πολιτιστικό μας ραντεβού με τους συνδημότες μας στο Κάτω Σχολάρι για τον ερχόμενο μήνα, με τη “γιορτή σταφυλιού”  και στη συνέχεια τις γιορτές της νεολαίας μας στο φράγμα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ιεράς Πανήγυρις του Παρεκκλησίου Προφήτη Ηλία Κάτω Σχολαρίου περιελάμβανε:
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019
18.00 Διαγωνισμός καλύτερης χωριάτικης πίτας
19.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Προφήτη Ηλία γύρω από το δασύλλιο.
20.30 Εκδήλωση από το Σύλλογο Πολιτισμού και Εθελοντισμού Κάτω Σχολαρίου με παραδοσιακό γλέντι.
Σάββατο 20 Ιουλίου 2019
07.30 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
09.30 Παραδοσιακό μοίρασμα ψαριών, ελιών και ψωμιού.


Με θρησκευτική κατάνυξη και παραδοσιακό γλέντι άλλωστε ολοκληρώθηκε  φετινός εορτασμός στο Παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Αντωνίουκατά το ίδιο διήμερο.
Το πρόγραμμα του εορταστικού διημέρου του Προφήτη Ηλία στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Αντωνίου ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 20.00μμ με Πανηγυρικό  Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας  και Περιφορά της Ιερής Εικόνας όπου παραβρέθηκε πλήθος συνδημοτών μας και συνεχίστηκε το Σάββατο  20 Ιουλίου στις 21.00 το βράδυ με Παράκληση στον Προφήτη Ηλία. Αμέσως μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων, ακολούθησε  παραδοσιακό ελληνικό παραδοσιακό γλέντι στον προαύλιο χώρο του Παρεκκλησίου.


Στο ξωκλήσι του “Αη Λια”,  όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, που βρίσκεται σε 1000 μέτρα υψόμετρο δεκάδες συνδημότες μας παρακολούθησαν τον Εσπερινό  στη μνήμη του Προφήτη Ηλία.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο