ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Με 400.000€, περίπου, θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Θέρμης Θέρμης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ για την κατασκευή δύο σημαντικών έργων στην Περιστερά και το Αγ. Αντώνιο που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στους δύο οικισμούς. Πρόκειται για τη “Βελτίωση υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων” στην Περιστερά που χρηματοδοτείται με 310.000€ και την κατασκευή του “Εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αγ. Αντωνίου” που χρηματοδοτείται με 89.781€.


Αναλυτικά, στο πλαίσιο του έργου “Βελτίωση υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων” πρόκειται να ανακατασκευαστούν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα γήπεδο μπάσκετ, που βρίσκονται στο κέντρο του οικισμού κοντά στο δημοτικό σχολείο προκειμένου να εξυπηρετείται η προπόνηση των κατοίκων και η άθληση των μαθητών.
Αναφορικά με το έργο της κατασκευής “Εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αγ. Αντωνίου, πρόκειται να κατασκευαστεί αγωγός μήκους 1,3χλμ, ο οποίος θα οδεύει παράλληλα με τον υφιστάμενο, που ξεκινά από τη δεξαμενή αποθήκευσης και φτάνει στη δεξαμενή υδροδότησης, καθώς και ένας δεύτερος νέος αγωγός μήκους 313μ που θα συνδεθεί με τον υφιστάμενο αγωγό.
Το έργο θα συμβάλλει στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του οικισμού και θα συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Ιδιαίτερα, αφού θα τροφοδοτηθεί η νεόδμητη περιοχή με πόσιμο νερό και θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις ιδιωτικές αντλίες που δια μέσου μικρών ιδιωτικών αγωγών τροφοδοτούσαν τις ιδιοκτησίες τους οι κάτοικοι της περιοχής.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο