ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 18:00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης Τριαδίου, πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων που τα παιδιά τους πηγαίνουν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Τριαδίου. Στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης θα αποφασιστεί από τους συμμετέχοντες η θεματολογία των συναντήσεων και θα οριστικοποιηθούν οι ώρες και οι ημερομηνίες του συνόλου των οκτώ συναντήσεων της ομάδας Η είσοδος στην αίθουσα συναντήσεων (cibo) πραγματοποιείται από την πίσω πλευρά του σχολείου (είσοδος παλιού νηπιαγωγείου).

Οι Σχολές Γονέων στο πλαίσιο του προγράμματος συμβουλευτικής στήριξης σχολικών κοινοτήτων του Δήμου Θέρμης


Η Σχολή Γονέων είναι μια ομάδα που συζητά, με την βοήθεια ειδικευμένης συντονίστριας θέματα που αφορούν τους γονείς και τις σχέσεις με τα παιδιά τους. Στόχος είναι οι γονείς στο πλαίσιο της ομάδας να επεξεργαστούν θέματα που αφορούν την ανατροφή των παιδιών τους, την ομαλή εξέλιξη των παιδιών στο σχολείο αλλά και να ενισχυθούν στο γονεϊκό τους ρόλο, βρίσκοντας οι ίδιοι στήριξη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή ζωή της οικογένειας.
Η Σχολή Γονέων απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Οι ομάδες δημιουργούνται με γονείς που έχουν παιδιά σε παρόμοιο αναπτυξιακό στάδιο και έχουν θεματολογία σχετική με τις ανησυχίες και τα θέματα που αντιμετωπίζουν ανά ηλικία παιδιού. Ενδεικτική θεματολογία:
• «Ο μύθος του τέλειου γονιού»: Διερεύνηση γονεϊκών ρόλων & προτύπων, αναγνώριση κοινωνικών στερεοτύπων και προσδοκιών,
• Οι ανάγκες των παιδιών μας (Στάδια ανάπτυξης παιδιού) – Οι ανάγκες μας ως γονείς
• H Επικοινωνία στην οικογένεια & Εμπόδια στην Επικοινωνία: Γιατί δε συνεννοούμαστε; Η ενεργητική ακρόαση και η επαφή με το παιδί και τον εαυτό μας.
• Διερεύνηση Μοτίβων στην Συζυγική Σχέση: Στήριξη & Συντροφικότητα – Δέσμευση & Αυτονομία.
• Το Ουράνιο Τόξο των Συναισθημάτων (Θυμός, Λύπη, Χαρά, Φόβος) και η συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού. Πώς διαχειριζόμαστε την επιθετικότητα του παιδιού; Τι σημαίνει «βάζω όρια στο παιδί μου»; Θέλω να.., να…, να…θέλω κι άλλο…κι άλλο….κι άλλο….!!
• Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου
• Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και ταυτότητα
• Διαχείριση προσωπικής/ οικογενειακής κρίσης (διαζύγιο, απώλεια εργασίας, πένθος,) κ.α.
καθώς και οποιοδήποτε άλλο θέμα ενδιαφέρει την ομάδα και όπως αποφασιστεί κατά την πρώτη συνάντηση της κάθε ομάδας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο