ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

imagesΞεκινά σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 το πρόγραμμα «Ορθή Χρήση & κίνδυνοι Διαδικτύου». Συγκεκριμένα, σήμερα στον πρώτο όροφο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του προγράµµατος  για γονείς. Σύμφωνα με το Στέλιο Αποστόλου, τον αντιδήμαρχο Παιδείας “το πρόγραμμα για την “Ορθή Χρήση και τους κινδύνους στο διαδίκτυο” απευθύνεται σε γονείς, δημιουργήθηκε για να απαντήσει στην ανάγκη στήριξής τους ,που διαπιστώθηκε μετά από αιτήματα των ίδιων των γονιών και εντάσσεται για πρώτη φορά στις δράσεις του προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης σχολικών κοινοτήτων του δήμου Θέρμης”.


Το διαδίκτυο, αυτός ο νέος κόσμος επικοινωνίας με πολύχρωμες εικόνες, ήχους, παιχνίδια και γνώσεις το ξεχωριστό αυτό τεχνολογικό μέσο αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία στα χέρια μικρών και μεγάλων. Ο εικονικός αυτός χώρος με τις απέραντες δυνατότητες ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, όταν δεν είναι ασφαλής επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους, που συχνά δεν γίνονται αντιληπτοί από ένα παιδί ή έφηβο που ακόμα δεν έχει διαμορφώσει την απαραίτητη κριτική σκέψη προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του.
Σκοπός του 6ωρου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονιών για θέματα που άπτονται της χρήσης του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών συσκευών και η ενδυνάμωση του ρόλου τους στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν υπεύθυνους ψηφιακούς χρήστες.
Θα υλοποιηθούν δύο (2) κύκλοι με τίτλο «Ορθή χρήση και κίνδυνοι στο διαδίκτυο» για γονείς: α) Τρίτη, 4, 11 & 18 Δεκεμβρίου 2018 από τις 18.00 έως 20.00 & β) Τρίτη, 8, 15 & 22/1 2019 από τις 18.00 έως 20.00.
Ενδεικτικά αντικείμενα επιμόρφωσης: βασικές αρχές διαδικτύου – κανόνες ασφαλούς διαδικτύου, οφέλη του διαδικτύου, ηθική στο διαδίκτυο, ρόλος της οικογένειας, του σχολείου και της κοινωνίας, δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακά παιχνίδια – forum επικοινωνίας, πορνογραφία, νεανική παραβατικότητα, παρενόχληση, αποπλάνηση-κυβερνοαυτοκτονία, ρατσισμός, προσηλυτισμός στο διαδίκτυο, αναζήτηση έγκυρων πληροφοριών, εθισμός στο διαδίκτυο: επιδημιολογία, αίτια-παθογένεια, εκδηλώσεις-συμπτωματολογία, παρέμβαση, πρόληψη, θεραπεία.

Διεύθυνση: Μανδρίτσα 2, Θέρμη 570 01
Τηλέφωνο: 231 046 3445


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο