ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

κατάλογος

Mια μικρή βιντεοκάμερα γυρίζει από χέρι σε χέρι και καταγράφει επιλεκτικά τις ζωές αυτών που την κρατούν. Ένας 18χρονος την παίρνει ως δώρο στα γενέθλιά του και την μπλοκάρει. Κάποιοι την κλέβουν από τον τεχνίτη, για να αρχίσει έτσι αυτή η περίεργη οδύσσειά της από την Ελλάδα ώς τους καταυλισμούς στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν και από τα αιματηρά επεισόδια στη Γένοβα ώς την Αγγλία…

Είσοδος Ελεύθερη | Ώρα έναρξης 21.30

Αγγλικός Τίτλος: CCTV Cameromania
Είδος: Δραματική, Κοινωνική | Διάρκεια: 80′
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσίκης | Σενάριο: Βασίλης Κατσίκης
Ηθοποιοί: Clara Crivellaro (Κλάρα), Λευτέρης Θερμός (Λευτέρης),Δήμητρα Παξινού(Δήμητρα), Ολυμπία Διαμαντοπούλου (Ολυμπία),Μιχάλης Webber (Μιχάλης)
Μέσα από μια πολυσύνθετη αφήγηση, ο Βασιλης Κατσίκης στήνει ένα μοναδικό «ημερολόγιο» που παίζει στα όρια του ντοκιμαντέρ και του φιξιόν, και αν ο ολοφάνερα χαμηλός προϋπολογισμός του ανά φάσεις τού «κόβει» κάτι από τα θεμέλια του μύθου του, έρχονται στιγμές που τον απογειώνει σε ύψη δυσθεώρητα από πολλούς πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες του χώρου, όπου το περιεχόμενο κατορθώνει να είναι ταυτόχρονα και ουσία, αλλά και κινηματογραφικό θέαμα – με την κυριολεκτική έννοια του όρου.
Βραβεία:
– Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρντιφ 2004
– Συμμετοχή στο 10o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών 2004
– Βραβείο ΠΕΚΚ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2005
– Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σικάγο 2005

Ο Βασίλης Κατσίκης γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε στην Ιταλία Φαρμακευτική και Κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει 43 ντοκιμαντέρ, πολλά διαφημιστικά σπότ και τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους. Συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει βραβευτεί πολλές φορές.
Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, με τίτλο «CCTV» έχει βραβευτεί από την «ΠΕΚΚ» (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κιν/φου) σαν η καλύτερη ταινία για το 2004 στο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον με το «CCTV» συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σικάγο το 2005 και συμπεριλήφθηκε στις πολύ σημαντικές κριτικές του Variety και της Guardian.
Το 2008 έγραψε και σκηνοθέτησε την κωμική περιπέτεια «Ι Φορ – Λούφα και Απαλλαγή», η οποία συγκαταλέγεται στις πιο εμπορικές ταινίες του ελληνικού σινεμά των τελευταίων χρόνων. Έχει ολοκληρώσει ένα αγγλόφωνο ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο “LURK” και είναι στο μοντάζ μιας ακόμα αγγλόφωνης ταινίας με τίτλο “Ghost@net”.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο