Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Ιούν
19
2019

Διοικητικά αλλά και χρηματοοικονομικά θέματα των κοινωνικών επιχειρήσεων αναλύθηκαν στον πέμπτο κύκλο συμβουλευτικής για τη στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε σε ατομικό επίπεδο στο πλαίσιο του έργου ACT SOCIAL.

Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκαν θέματα όπως η λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και χρηματοοικονομικά θέματα όπως το νεκρό σημείο, ο προϋπολογισμός, η φορολογία. ‘Εμφαση δόθηκε σε χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία με πολλές παραπομπές στον χρηματοδοτικό οδηγό που είναι στη διάθεση όλων  στην Δομή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας . Συνέχεια »

Μάι
23
2016

λαικο παν 2Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της λειτουργίας του Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Θέρμης.
Τον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων του εξαμήνου Ιανουαρίου 2015 – Μαϊου 2016 παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας , ενώ η θεματολογία τους περιελάμβανε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μας όπως αυτό της «διαχείρισης των συναισθημάτων, του εθισμού σε ουσίες αλλά και το τζόγο, την ομοιοπαθητική, την Γ΄Ηλικία, τον εκφοβισμό στα σχολεία, το ρόλο της μητέρας και τις πανελλήνιες εξετάσεις ως μία υπόθεση όλης της οικογένειας». Συνέχεια »

Απρ
18
2016

AFISA-  THERMI IIΤο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Θέρμης μετά την επιτυχημένη πραγματοποίηση του Α’ σεμιναρίου στον Τρίλοφο με θέμα:  “Η μητέρα ως δημιουργός της ψυχής μας, της προσωπικότητάς μας και της αυτοεικόνας μας”,  το οποίο μιλά για το δεσμό της μητέρας με το παιδί και τη σχέση του με την αυτοεκτίμηση με εισηγητή τον  κ.Δημήτρη Πέτρου, Παιδοψυχίατρο, πραγματοποιεί την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 18.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ν.Ραιδεστού το Β’ μέρος.

Απρ
7
2016

images“Η μητέρα ως δημιουργός της ψυχής μας, της προσωπικότητάς μας και της αυτοεικόνας μας – Α΄ μέρος”  είναι ο τίτλος του νέου σεμιναρίου του Λαϊκού Πανεπιστημίου Θέρμης. Για το δεσμό της μητέρας με το παιδί και τη σχέση του με την αυτοεκτίμηση θα μιλήσει ο Δημήτρης Πέτρου, Παιδοψυχίατρος. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Τριλόφου (πρώην Δημαρχείο Μίκρας). Συνέχεια »

Μάρ
18
2016

bullying-signs-dangersΤη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.00 στο πρώην Δημαρχείο Βασιλικών θα πραγματοποιηθεί το νέο σεμινάριο στο πλαίσιο του προγράμματος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Θέρμης.  Θέμα του σεμιναρίου είναι ο σχολικός εκφοβισμός  και εισηγήτρια η κ. Σωτηρία Καρολίδου, Φιλόλογος, Θεολόγος MSc. Συνέχεια »

Μάρ
15
2016

AFISAΤην Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ραιδεστού θα πραγματοποιηθεί το νέο σεμινάριο, στo πλαίσιo του προγράμματος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Θέρμης, με θέμα :
«Έξυπνες ιδέες για επιτυχημένα γηρατειά» και εισηγήτρια την κ. Μάγδα Τσολάκη, νευρολόγο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το δηλώσουν σε σχετικό έντυπο που είναι διαθέσιμο:
• εδώ στο site του δήμου Θέρμης: Οριστική δήλωση συμμετοχής σε σεμινάριο του Λαϊκού Πανεπιστημίου Θέρμης
• στις έδρες των Δ.Κ. & Τ.Κ. Κοινοτήτων
• στα ΚΑΠΗ του Δήμου

και αποστολή στο e-mail: paideia@thermi.gov.gr του Γραφείου της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Θέρμης (τηλ : 2313-300764 και fax : 2313-300717).

Φεβ
22
2016

12072834_476714485835290_8995665600296736539_n Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Τριλόφου (πρώην  Δημαρχείο Μίκρας)  θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο στo πλαίσιο του προγράμματος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Θέρμης με θέμα :«Η oμοιοπαθητική στη ζωή μας» και με εισηγητή τον Dr. Mehrdad Mehrdadian, ομοιοπαθητικό ιατρό. Συνέχεια »

Φεβ
3
2016

doitsis«Ο Εθισμός στις ουσίες, στο αλκοόλ, στον τζογο και στο διαδίκτυο» είναι το θέμα του δεύτερου σεμιναρίου του Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Θέρμης που θα πραγματοποιηθεί την άλλη Πέμπτη 11/2 στα Βασιλικά.
Για την προσωπική του εμπειρία και την αλήθεια σχετικά με τον εθισμό και την εξάρτηση, που δεν αφορά μόνο τη χρήση των ναρκωτικών ή του αλκοόλ αλλά και τον τζόγο ή το διαδίκτυο,  θα μιλήσουν ο σύμβουλος & ιδρυτής του Ανοιχτού Κέντρου Απεξάρτησης «ΟΑΣΙΣ», Δαμιανός Δουΐτσης και μέλη της  “ΟΑΣΙΣ”.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή Συνέχεια »

Ιαν
28
2016

βιβλια 1Ξεκινά σήμερα το πρώτο σεμινάριο στη Ν. Ραιδεστό το πρόγραμμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Θέρμης, ενώ ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα το δεύτερο σεμινάριο στα Βασιλικά .
Συγκεκριμένα το δεύτερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Βασιλικά. Αντικείμενο του σεμιναρίου θα αποτελέσει «ο Εθισμός και η Εξάρτηση» και εισηγητή τον  κ. Δουϊτση Δαμιανό του Κέντρου Απεξάρτησης «ΟΑΣΙΣ». Συνέχεια »

Ιαν
12
2016

βιβλια 1Η θεματολογία των εισηγήσεων θα σχετίζεται με τον πολιτισμό και τις τεχνες , την ιστορια και την φιλοσοφια , την υγεια και την ψυχολογια , το περιβαλλον και την κοινωνιολογια. Κυρίως θα επιλέγεται με βάση τόσο τον διαπιστωμένο προβληματισμό του σύγχρονου πολίτη στο προσωπικό ,κοινωνικό και εργασιακό του πλαίσιο όσο και τις ιδαίτερες ανάγκες που θα καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι μέσα απο ένα ειδικό ερωτηματολόγιο.

Αναλυτικά η θεματολογία των εισηγήσεων παρουσιάζεται ακολούθως:
Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης