Κέντρα δια βίου μάθησης

Δεκ
4
2018

imagesΞεκινά σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 το πρόγραμμα «Ορθή Χρήση & κίνδυνοι Διαδικτύου». Συγκεκριμένα, σήμερα στον πρώτο όροφο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του προγράµµατος  για γονείς. Σύμφωνα με το Στέλιο Αποστόλου, τον αντιδήμαρχο Παιδείας “το πρόγραμμα για την “Ορθή Χρήση και τους κινδύνους στο διαδίκτυο” απευθύνεται σε γονείς, δημιουργήθηκε για να απαντήσει στην ανάγκη στήριξής τους ,που διαπιστώθηκε μετά από αιτήματα των ίδιων των γονιών και εντάσσεται για πρώτη φορά στις δράσεις του προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης σχολικών κοινοτήτων του δήμου Θέρμης”.

Συνέχεια »

Σεπ
26
2017

kykloi mathisis  2Η κεντρική ενημερωτική εκδήλωση των Κύκλων Μάθησης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 και διοργανώθηκε από  τον Δήμο Θέρμης και το ΚΥ.ΜΑ, επισημοποίησε το περιεχόμενο των θεματικών πλαισίων.   Σε αυτή την αρχική φάση διαμορφώθηκαν   έξι (6) Θεματικά πλαίσια με τίτλους : Ενεργός πολίτης, Νέες τεχνολογίες, Φύση και διατροφή, Ανθρώπινες σχέσεις, Εκπαίδευση  και συμμετοχική μάθηση των Ενηλίκων, Συμβουλευτική σταδιοδρομίας και διαχείριση καριέρας των ενηλίκων. Να σημειωθεί πως η συμμετοχή των εκπαιδευομένων στα επιμορφωτικά προγράμματα θα είναι δωρεάν.

Συνέχεια »

Ιούλ
5
2016

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΔΒΜ Θέρμης, ότι μπορούν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις συμμετοχής έτους 2015-2016 αλλά και  προηγουμένων ετών από το Δημαρχείο Θέρμης, γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας (γρ.2.2).

Ιούν
27
2016

epitropi dia viouΔιάφορες προτάσεις όπως την ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά και τη σύνταξη ενός μητρώου εθελοντών εκπαιδευτών για την ανάπτυξη ενός εναλλακτικού πλαισίου σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων επιμόρφωσης ενηλίκων διαμόρφωσε και προωθεί η Επιτροπή δια Βίου Μάθησης του Δημοτικού Συμβουλίου, που συγκροτήθηκε με την 230/215/9-6-2015 απόφασή του. Οι προκαταρκτικές ενέργειες συγκρότησης της Επιτροπής απαίτησαν αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθούν και η 1η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 05-02-2016. Με την 4η συνεδρίασή της, στις 23-06-2016, η Επιτροπή ολοκλήρωσε το πρώτον κύκλο εργασιών της, στη διάρκεια του οποίου, λειτουργώντας ανοικτά και συλλογικά, επεξεργάστηκε προτάσεις και προχώρησε σε αποφάσεις για τα εξής θέματα: Συνέχεια »

Ιαν
15
2016

GGdiabioukdvm2Το Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Θέρμης ανακοινώνει ότι κατά την περίοδο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου λειτουργούν δέκα τμήματα μάθησης, εκ των οποίων ένα στο Πλαγιάρι και ένα στα Βασιλικά. Ο εξαιρετικά περιορισμένος χρόνος δεν επέτρεψε τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων και ιδιαίτερα των 50 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση των τμημάτων αυτών και εφόσον δεν υπάρξει νεότερη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, τα Κ.Δ.Β.Μ. πανελλαδικά θα κλείσουν και είναι άγνωστο αν και πότε θα επαναλειτουργήσουν. Για τις κινητοποιήσεις σχετικά με την παράταση της λειτουργίας τους έχουμε ήδη εκδώσει ανακοίνωση.
Για την παραλαβή των βεβαιώσεων συμμετοχής εκπαιδευόμενων προηγουμένων ετών θα απευθύνεστε από και εδώ και πέρα στο Δημαρχείο, γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας (γρ.2.2).
Για το υπόλοιπο του μήνα Ιανουαρίου το γραφείο του Κ.Δ.Β.Μ. (Αποστόλου και Γρηγορίου Ταβάκη 28, 1ος όροφος, τηλ. 2310-466133, 2310-466555) θα είναι ανοικτό για τους δημότες την Παρασκευή 15/1, την Παρασκευή 22/1 και την Παρασκευή 29/1, 15:30- 18:30.
Για ηλεκτρονική επικοινωνία με το Κ.Δ.Β.Μ.:  kdvm.thermis@gmail.com
Για τηλεφωνική επικοινωνία (από 18/1) στο τηλ.: 6947625983 (ώρες 13:30- 15:30 καθημερινά)
Συνέχεια »

Δεκ
24
2015

κδβμΤα στελέχη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης εύχονται σε όλους τους εκπαιδευόμενους και τους δημότες Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος. Τα μαθήματα διακόπτονται από 23/12/2015 έως και 7/1/2016 και το ίδιο διάστημα θα παραμείνει κλειστό και το γραφείο του Κ.Δ.Β.Μ.

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης πανελλαδικά έχουν πάρει παράταση λειτουργίας μέχρι τις 29/2/2016, ενώ είναι άγνωστο το πότε και πως θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ο σύλλογος των στελεχών που εργάζονται στα Κ.Δ.Β.Μ. αποφάσισε να διεκδικήσει την παράταση της λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ. μέχρι και τον Ιούλιο του 2016, ώστε να υλοποιηθούν περισσότερα τμήματα και την επανέναρξη της λειτουργίας τους απ’ τον Σεπτέμβριο του 2016, ώστε να ξεκινήσει κανονικά η επόμενη εκπαιδευτική χρονιά. Σας ζητούμε να συμβάλλετε και εσείς στην επιτυχία του αιτήματος αυτού υπογράφοντας στην παρακάτω ιστοσελίδα Συνέχεια »

Δεκ
4
2015

kdbmΤο Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Θέρμης ανακοινώνει ότι θα δεχθεί συμπληρωματικές αιτήσεις για το πρόγραμμα 25 ωρών «Αγωγή Υγείας- Πρώτες Βοήθειες», προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία σχετικού τμήματος στη Δημοτική Ενότητα Μίκρας (τα μαθήματα θα γίνονται στο Δημοτικό Σχολείο Πλαγιαρίου). Διευκρινίζεται ότι προηγούνται οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί την περίοδο του Σεπτεμβρίου και ότι και απ’ τις συμπληρωματικές αιτήσεις θα εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα όσες προέρχονται από κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας. Συνέχεια »

Δεκ
4
2015

kdbm GGdiabiouGGdiabiouΞεκίνησε, έστω και με καθυστέρηση, η εκπαιδευτική χρονιά στα Κ.Δ.Β.Μ., που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2016. Επισημαίνουμε και πάλι ότι η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά σε εκκρεμότητες ως προς την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του Έργου και το καθεστώς ασφάλισης – πληρωμής των εκπαιδευτών σε πανελλαδικό επίπεδο και επομένως ουδεμία ευθύνη φέρουν γι’ αυτήν ο Δήμος Θέρμης και το Κ.Δ.Β.Μ. Συνέχεια »

Οκτ
30
2015

Από το Νοέμβριο ενδέχεται να ξεκινήσουν τα πρώτα τμήματα του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Θέρμης για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά, σύμφωνα με πρόσφατη πληροφόρηση από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Η καθυστέρηση οφείλεται σε νομικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και αφορούν στην πρόσληψη, πληρωμή και ασφάλιση των εκπαιδευτών σε πανελλαδικό επίπεδο. Επομένως για την καθυστέρηση αυτή ουδεμία ευθύνη φέρει ο Δήμος Θέρμης και το Κ.Δ.Β.Μ. Όπως πάντοτε οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά λίγες ημέρες πριν την έναρξη του τμήματος, για το οποίο έχουν υποβάλλει αίτηση.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας- Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελλημικό Δημόσιο).

GGdiabiouGGdiabioukdvmχωρίς τίτλο

GGdiabiou

Σεπ
17
2015

kdvm

Από τις 21/9 έως και 30/9 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα δωρεάν νέα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Θέρμης.  Η υποβολή μπορεί να γίνει στο Κ.Δ.Β.Μ, τα δημοτικά καταστήματα των Βασιλικών, της Μίκρας και στο δημαρχείο της Θέρμης.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα μάθησης με τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης απαιτείται και η προσκόμιση αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιούνται σε σχολικές μονάδες και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων. Σε όσους ολοκληρώνουν τα προγράμματα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης απ’ το Δήμο και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους: Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης